Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Προσπάθεια αποδυνάμωσης Παπαγγελή από τη ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας;


Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας κ. Δημήτρης Καραμάνης, μέσα από ένα δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε, επίτίθεται ευθέως στον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Νίκο Παπαγγελή τον οποίο κατηγορεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- για ολιγωρία όσο αφορά τουλάχιστον στο θέμα της λειτουργίας του Βιολογικού σταθμού στη Δαύλεια.

Ποιος είναι (πραγματικός) ο λόγος αυτής της ξαφνικής επίθεσης της ΝΟΔΕ Βοιωτίας στον κ. Παπαγγελή  αμέσως μάλιστα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές; Θυμήθηκαν όντως στις διακοπές τους τα στελέχη της ΝΔ τον Βιολογικό σταθμό της Δαύλειας; ή μήπως ο Βιολογικός είναι μία αφορμή, ένα πρόσχημα; Και αν ο Βιολογικός είναι το πρόσχημα τότε ο λόγος ποιος είναι; 

Αν κάποιος σκεφτεί και βάλει τα πράγματα και τα γεγονότα σε μία χρονική σειρά στο μυαλό του τότε σαφώς θα έχει την απάντηση.  Και οι λόγοι είναι δύο -και έχουν σχέση με τα τελευταία γεγονότα στη Βοιωτία- που ο κ. Καραμάνης και η ΝΔ ανοίγουν ξαφνικό "πόλεμο" με τον Δήμαρχο πριν κλείσει ακόμη τον πρώτο χρόνο της θητείας του στον νέο διευρυμένο δήμο:
 
Ο ένας λόγος είναι η πρόσφατη σθεναρή στηρίξη από το ΠΑΣΟΚ του  Δημάρχου ως υποψήφιου πρόεδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς  που τόσο ο επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης Μίχος όσο και ο Ασκούνης πίεσαν – κι εν τέλει επέβαλλαν – τον Ν.Παπαγγελή ως υποψήφιο στη συνεδρίαση που έγινε (όχι τυχαία) στη Βοιωτία.
 
Τα στελέχη της ΝΔ της Βοιωτίας, και όχι μόνο, θεωρούν τον Παπαγγελή άξιο αντίπαλο και ικανό να κερδίσει τις εκλογές αφού είναι μία δημοφιλής προσωπικότητα και αυτό θα συμβεί αν έχει -όπως φαίνεται έχει- την πλήρη στήριξη του κομματικού μηχανισμού  του ΠΑΣΟΚ στη Στερεά, τη στιγμή μάλιστα που η ΝΔ αντιμετωπίζει ακόμη τα  ίδια προβλήματα διασπασης λιγο πολυ σε όλες τις περιφερειακες ενότητες της Στερεάς.  

Αν σκεφτεί κανείς μάλιστα πόσο χρειάζονται μερικές εκλογικές νίκες στις περιφέρειες στη ΝΔ μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους μην αναζητάτε άλλους λόγους.

Επιπλέον όμως και δεύτερος λόγος υπάρχει και ακόμη πιο σημαντικός -γνωρίζοντας τη δημοτικότητα του Δημάρχου και το ιδανικό χαμηλό προφιλ του- πιστεύουν πως μέσα από το θεσμό του προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κτίσει στο πρόσωπο του κ. Παπαγγελή το προφίλ του επόμενου ή μεθεπόμενου υποψηφίου περιφερειάρχη (ο οποίος βολεύει να είναι από τη βοιωτία λόγω της αντιπαράθεσης Φθιώτιδας-Εύβοιας).

Έτσι από δω και στο εξής η πολιτική αποδυνάμωση και η επικοινωνιακή φθορά του κ. Παπαγγελή θα είναι μόνιμα οι πρώτοι στόχοι των στελεχων της ΝΔ Βοιωτίας (αφού μόνο εκεί μπορούν να τον "χτυπήσουν" με πρόσχημα τα προβλήματα του Δήμου Λεβαδέων).

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας, κ. Δημήτρης Καραμάνης αναφέρει:
"Ύστερα από το σάλο που έχει προκληθεί και τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο σχετικά με την προβληματική λειτουργία του σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων της Δαύλειας, καλούμε το Δήμαρχο Λεβαδέων, με όποιο τρόπο κρίνει προσφορότερο, να ενημερώσει τους πολίτες του διευρυμένου Δήμου για το σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό ζήτημα, καθώς δεν έχει γίνει από τις μέχρι τώρα ενέργειες σαφές ούτε το μέγεθος και η επικινδυνότητα του προβλήματος, ούτε το πώς προτίθεται η Δημοτική Αρχή να το αντιμετωπίσει και σε ποιους σκοπεύει να αναζητήσει ευθύνες.»


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                ΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ακόμη και αν, ίσως, μπορεί, να έχει δίκιο ο κ. Καραμάνης η επιλογή του τρόπου και του χρόνου αυτής της καταγγελίας σίγουρα προδίδουν άλλες σκοπιμότητες. Και δεν μου ερχεται κάτι άλλο στο μυαλο από τα παραπάνω... 


ΠΟΛΥΒΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ