Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στα 2.700 ευρώ, με όλα τα επιδόματα, ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο

Στα 2.700 ευρώ, με όλα τα επιδόματα, ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο

Μειώσεις-σοκ για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους αλλά και μικρές αυξήσεις για όσους βρίσκονται στην κατώτερη κλίμακα προβλέπει το νέο ενιαίο μισθολόγιο που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ανώτερος μισθός θα φτάνει τα 2.200 ευρώ που μαζι με το επίδομα θέσης ευθύνης και το πρίμ παραγωγικότητας θα καταλήγει στα 2.700 ευρώ.
Ο κατώτατος μισθός, από 711 ευρώ που ειναι σήμερα, θα φτάσει τα 780 ευρώ. Συμφωνα με τον κ. Βενιζέλο περίπου το 78% των δημοσίων υπαλλήλών δεν θα υποστούν αλλαγές στους μισθούς τους. Αντίθετα, ένα ποσοστό 14,5% θα έχει δραματικές μειώσεις που θα φτάσουν ως και τα 1.500 ευρώ. Το ποσοστό όσων θα πάρουν αυξήσεις θα είναι περίπου 7,5%.
ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ
Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας παρουσίασε και το νέο μισθολόγιο. Ετσι, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συστήνεται μία νέα αρχή για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων σ΄ ολόκληρο το εύρος του δημόσιου τομέα. Οπως αναφέρεται στη ρύθμιση, οι μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης μπορούν να μετακινούνται στις υπηρεσίες των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των οικείων κατά περίπτωση υπουργών των υπηρεσιών προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων».
Με το νέο βαθμολόγιο αλλάζουν και οι βαθμοί στο Δημόσιο και από πέντε που είναι σήμερα γίνονται έξι, κατά φθίνουσα σειρά, ως εξής:
Βαθμος ΣΤ
Βαθμός Ε
Βαθμος Δ
Βαθμός Γ
Βαθμός Β
Βαθμός Α
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Ρέππας στο υπουργικό Συμβούλιο, βασικός άξονας της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το νέο βαθμολόγιο είναι η εισαγωγή ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης τόσο των υπαλλήλων όσο και των υπηρεσιακών μονάδων. Δίνεται τέλος στη διαδικασία βάσει της οποίας με τη συμπλήρωση κάποιων προϋποθέσεων σχεδόν το σύνολο των κρατικών λειτουργών χαρακτηρίζονται ως άριστοι και εξελίσσονται στον καταληκτικό βαθμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ