Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας νεκρός από την σφοδρή κακοκαιρία - Ποιές περιοχές θα πληγούν σήμερα

Ένας Γάλλος που έκανε διακοπές στη Λευκάδα έχασε τη ζωή του όταν η βάρκα του ανατράπηκε από τους δυνατούς ανέμους.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή «Βλύχου», ένας 60χρονος αλλοδαπός. Επιτόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας όπου
διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Εν τω μεταξύ ένας ανεμοστρόβιλος που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Βλυχου προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στην περιοχή. Τα σκάφη που βρίσκονταν εκτός θάλασσας στο καρνάγιο ανετράπηκαν ενώ πολλές από τις
βάρκες που ήταν δεμένες στο λιμάνι βγήκαν στην στεριά. Πληροφορίες του mylefkada.gr κάνουν λόγω για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στα Χαραδιάτικα.

Μέσα σ' όλα το λιμενικό του νησιού ειδοποιήθηκε και για ανατροπή ενός ιστιοφόρου-καταμαράν. Το σκάφος, σημαίας Αγγλίας, ανετράπη στον κόλπο «ΒΛΥΧΟΥ» Λευκάδας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Οι επιβαίνοντες του
ιστιοφόρου περισυνελλέγησαν από παρακείμενο σκάφος το οποίο και τους μετέφερε στην ακτή. Είναι καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το ιστιοφόρο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο, αναμένεται να ανελκυθεί και να ρυμουλκηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες

Η κακοκαιρία χτύπησε πολλές περιοχές της χώρας και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε διάφορες πολεις.



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, ζητά την προσοχή των πολιτών αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Αναλυτικά οι πόλεις στις οποίες θα χτυπήσει η κακοκαιρία. Πότε φτιάχνει ο καιρός. Πρόγνωση εώς και το Σαββατοκύριακο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Περιμένουμε βροχές ισχυρές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με πιο έντονα φαινόμενα στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά από το απόγευμα και μετά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί, βορειδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ όμως τα βράδυ θα γυρίσουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθεία από 7 βαθμούς στη Φλώρινα εώς 24 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 13 εώς 27 στα κεντρικά και από 19 εώς 29 βαθμούς κελσίου στα νησιά και την Κρήτη.
Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εώς 27 βαθμούς.

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Μέχρι το μεσημέρι αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Καβάλα
- Λήμνος
- Σαμοθράκη
- Αϊ Στράτης
- Μυτιλήνη
- Χίος
- Σέρρες
- Δράμα,

Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Σκύρος
- Αλόνησος
- Σκιάθος
- Κύμη
- Σάμος
- Ικαρία
- Πάτμος
- Λέρος
- Κως
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ