Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σκληρές και ασυνήθιστες τιμωρίες



Εν έτη 2011 συμβαίνουν

Καθημερινά ακούγονται ιστορίες περιέργων τιμωριών  που υπάρχουν σε άλλες χώρες. Στο άκουσμα και στο διάβασμα αυτών των τιμωριών μένει κάνεις άναυδος.

Απλά δεν μπορεί να συλλάβει ο κοινός νους ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοιες τιμωρίες αυτή την  εποχή και όμως παρά την τεχνολογική εξέλιξη, σε μερικές χώρες φαίνεται να μην αλλάζει τίποτα

Δείτε τις παρακάτω τιμωρίες αναλυτικά...



Δεν υπάρχει γραπτός νόμος που να απαγορεύει  την οδήγηση αυτοκινήτων από γυναίκες στην Σαουδική Αραβία αλλά  θεωρείται μεγάλο παράπτωμα. Γυναίκες που «πιάστηκαν» να οδηγούν έχουν χάσει τις δουλείες, τα διαβατήρια τους, φυλακίστηκαν, και τους απαγορεύτηκε ο δημόσιος λόγος. Κατά καιρούς ο άγραφος αυτός νόμος έχει επικριθεί αλλά τον Σεπτέμβριο του 2011, υπεύθυνοι αποφάσισαν να δικάσουν μια γυναίκα που παραβίασε τον άγραφο νόμο. 


Δημοσιογράφος από το Σουδάν μαστιγώθηκε 40 φορές γιατί φορούσε «απρεπή» ρούχα έξω από εστιατόριο.


Άμα κοροϊδέψει κάνεις τον βασιλιά της Ταϊλάνδης μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 15 χρόνων.


Ράφτης που ζει υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν θα μπορούσε να μπει φυλακή άμα πάρει μέτρα από γυναίκα. Επίσης οι γυναίκες που βάφουν τα νύχια τους μπορεί  να τους κόψουν τα δάχτυλα.


Στην Σαουδική Αραβία άμα πείσεις θύμα βιασμού μπορεί να δικαστείς. Τ0 2007, θύμα βιασμού από συμμορία καταδικάστηκε σε 200 μαστιγώματα και έξι μήνες φυλάκισης για την παραβίαση του νόμου κατά των γυναικών που μένουν μόνες τους με άντρες που δεν είναι συγγενείς τους.


Στην Μαλαισία άμα φιληθείς η κρατήσεις χέρι δημοσιώς με τον σύντροφο σου κινδυνεύεις να σφαλιαριστείς ή και να μπεις φυλακή.


Η εισαγωγή χοίρων στο μουσουλμανική Υεμένη απαγορεύεται. Οι παραβάτες τιμωρούνται με θάνατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ