Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.ΑΣ.Υ:ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

201_1_26k_foto
  Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα (22-9-2011) και μάλιστα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών μας ότι δημοσιεύθηκε και τέθηκε σε ισχύ το από 16-9-2011 υπ'αριθ. 85/2011 Π.Δ, με το οποίο τροποποιούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 100/2003 (Τοποθετήσεις – μεταθέσεις – αποσπάσεις κ.λ.π μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού).
  Συγκεκριμένα, στην παράγραφο κγ του άρθρου 9 του εν λόγω Π.Δ. που αναφέρεται στις έκτακτες μεταθέσεις, προβλέπεται και ως λόγος τέτοιας μετάθεσης (έκτακτης) του αστυνομικού προσωπικού «κγ. Όταν ανακύπτουν λόγοι που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών».
  Με τη ρύθμιση αυτή κατεδαφίζεται στην ουσία το αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων του αστυνομικού προσωπικού.   Σημειώνεται ότι η εν λόγω διάταξη δεν προϋπήρχε στο προσχέδιο που δόθηκε προς μελέτη στις Ομοσπονδίες μας, προσχέδιο για το οποίο είχαμε εκφράσει τις διαφωνίες μας, με την εφαρμογή της οποίας ανατρέπεται άρδην το μέχρι σήμερα υφιστάμενο καθεστώς μεταθέσεων, καθώς με την επίκληση της γενικόλογης αυτής διάταξης καθίσταται πλέον ο αστυνομικός έρμαιο της εκάστοτε Φυσικής – Πολιτικής Ηγεσίας, υποχείριο και άβουλο όργανο του οποιουδήποτε φέρει μιας κάποιας μορφής «εξουσία» ενώ διαλύεται η οικογένειά του καθώς μπορεί να αποτελεί θύμα μετάθεσης από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη..
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
  Οι Ομοσπονδίες μας είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν με κάθε τρόπο, όπως άλλωστε έπραξαν και κατά το πρόσφατο παρελθόν και απέτρεψαν την απόπειρα εφαρμογής αντίστοιχης διάταξης, ώστε αυτή να αποσυρθεί άμεσα, καθώς πισωγυρίζει το αστυνομικό σώμα σε "αλήστου μνήμης εποχές". Έκπληξη δε μας προκαλεί ότι αυτά γίνονται σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που επιβάλλεται οι Έλληνες Αστυνομικοί να έχουν υψηλό φρόνημα ύστερα και από την καταιγίδα των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί σε βάρος μας και τα οποία μας απαξιώνουν τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά.
  Προς τούτο καθιστούμε υπεύθυνους τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο, καθώς το εν λόγω ανοσιούργημα φέρει την υπογραφή του πρώτου και την αποδοχή του δευτέρου, τους καλούμε δε να αποσύρουν άμεσα τουλάχιστον την εν λόγω διάταξη καθώς η εφαρμογή της αποτελεί
ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πριν από τον ενταφιασμό μας, η διάταξη του θανάτου μας
περνάει πάνω από το πτώμα μας.
ypografes_poasy-poaxia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ