Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργιακή καταιγίδα σαρώνει από σήμερα τη χώρα


Τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκαλούν την έκρηξη των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους οι οποίοι ξεκινούν άμεσα καταιγισμό απεργιακών κινητοποιήσεων.


Η αρχή θα γίνει απο σήμερα Πέμπτη από...
τους ιδιοκτήτες-οδηγούς ταξί οι οποίοι ξεκινούν 24ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν την απεργία τους ανοίγοντας νέο κύκλο κινητοποιήσεων, καθώς έχουν ήδη εξαγγείλει άλλη μία 24ωρη απεργία για το Σάββατο.


 Ξεκινούν 48ωρη απεργία και οι γιατροί σε όλη την χώρα, ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, προειδοποιεί πως θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.


Παράλληλα διήμερη απεργία ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα (12/9) και οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, σύμφωνα με αποφάσεις που πήραν σήμερα οι ομοσπονδίες τους .


Οι εργαζόμενοι στις εφορίες και τα τελωνεία εμφανίστηκαν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και μετά τη λήξη της 48ωρης απεργίας τους, απειλώντας με black out τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς της χώρας, αλλά και την τροφοδοσία της αγοράς με εισαγόμενα προϊόντα.


Σε «λευκή απεργία» προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να απέχουν από την υπερεργασία και να προχωρήσουν στην πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.


Επίσης 24ωρη απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και οι δάσκαλοι, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αντιδρά στο νέο ενιαίο μισθολόγιο και τις μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, ενώ ζητά προσλήψεις αναπληρωτών και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.


Τέλος εκκρεμεί η απόφαση των εργαζόμενων σε Μετρό και ΗΣΑΠ, οι οποίοι μετά τη σημερινή στάση εργασίας σκόπευαν να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. 


Ωστόσο η συνεδρίαση διεκόπη λόγω έντονων διαπληκτισμών και θα επαναληφθεί αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ