Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκληρίστηκε η ομάδα χόκεϊ της Ρωσίας σε αεροπορικό δυστύχημα


Στο πένθος έχει βυθιστεί ο ρωσικός αθλητισμός, μετά το θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα, που σημειώθηκε σήμερα κοντά στον ποταμό Βόλγα, και κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 44 ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μέλη της ομάδας χόκεϊ της Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ.
Το μοιραίο αεροσκάφος τύπου...
Yakovlev Yak-42, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει πτήση για το Μινσκ της Λευκορωσίας, απογειώθηκε σήμερα το μεσημέρι από το αεροδρόμιο του Γιάροσλαβ.
Εντούτοις λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, έχασε ύψος και συνετρίβη περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τον αεροδιάδρομο, πιάνοντας αμέσως φωτιά.
Ο απολογισμός των θυμάτων από τη συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους αυξήθηκε σε 44 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των επιβαινόντων αναθεωρήθηκε σε 45, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Interfax και Ria Novosti.

«Σύμφωνα με ακριβή δεδομένα, 45 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, 37 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος. Από τη συντριβή, 44 άνθρωποι είναι νεκροί, ένας επέζησε», δήλωσε στο Ria Novosti πηγή της αστυνομίας.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 36 νεκρούς, περιλαμβανομένων των μελών της ομάδας χόκεϊ της πόλης, της Λοκομοτίβ, που είχε κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν (1997, 2002, 2003).
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά το τραγικό συμβάν ο Πούτιν ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών, Ιγκόρ Λεβίτιν να ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα.
Μάλιστα στην περιοχή, όπου συνετρίβη το μοιραίο αεροσκάφος έχουν φτάσει ήδη εμπειρογνώμονες από την Μόσχα και αναμένεται να υπάρξει έρευνα για εγκληματική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ