Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΡΥΣΟΣ! ΜΑΡΑΣ, ΜΙΛΛΟΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ



Με άλλα δύο χρυσά μετάλλια, από το Βλάση Μάρα στο μονόζυγο και από τη Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μάριμπορ, στην Σλοβενία.


Η διοργάνωση αποτέλεσε για τους Έλληνες αθλητές το τελευταίο τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο (7-16 Οκτωβρίου), όπου θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την αναχώρησή τους να είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Παρασκευή (30/09).


Κατά τη δεύτερη ημέρα των τελικών οργάνων στο Μάριμπορ, το «χορό» των επιτυχιών άνοιξε η Βάσω Μιλλούση, που επικράτησε στη δοκό ισορροπίας με 14,000 βαθμούς, εκτελώντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,00. Την 27χρονη πρωταθλήτρια ακολούθησαν στο βάθρο η Ισραηλινή Βαλέρια Μακσιούτα (13,950 β.) και η Αντέλα Σάιν από την "οικοδέσποινα" Σλοβενία (13,400 β.).

«Η Βάσω έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, που ασφαλώς θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή της ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Θα πάμε με πολύ καλή ψυχολογία στο Τόκιο, όπου θα εκτελέσει το ίδιο, δοκιμασμένο πρόγραμμα στη δοκό. Με μία ανάλογη εκτέλεση, αποφεύγοντας απλώς μία μεγάλη αστάθεια που είχε εδώ, είμαι βέβαιος ότι μπορέσει να μπει στον τελικό του αγωνίσματος,» τόνισε ο προπονητής της Μιλλούση, Κώστας Σιούτης.

 Εξίσου καλά τα κατάφερε και ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος έδειξε την αξία του στο μονόζυγο και πρώτευσε με 15,275 βαθμούς, έπειτα από μια πολύ καλή εκτέλεση και άψογη προσγείωση. Ο 28χρονος πρωταθλητής, που έχασε πολύ έδαφος φέτος λόγω τραυματισμού στον καρπό, παρουσίασε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,50 και άφησε πίσω του τον Αυστριακό Φάμπιαν Λάιμλενερ (15,025 β.) και τον Πολωνό Ρόμαν Κουλέσα (14,925 β.).

Για τον Μάρα, αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο σε διεθνή αγώνα μεγάλης εμβέλειας μέσα στο 2011, περίπου ένα μήνα μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στο ισραηλινό πρωτάθλημα Όπεν.

«Ο Βλάσης κατέβασε ένα απλοποιημένο πρόγραμμα, από το οποίο αφαιρέσαμε ένα στοιχείο δυσκολίας, γιατί είχε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στον ώμο. Δεν είναι, όμως, κάτι που εμπνέει ανησυχία. Δεν στέκομαι τόσο στο χρυσό μετάλλιο, όσο στο γεγονός ότι εκτελεί καλά το βασικό πρόγραμμά του. Μπορεί στον προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος να κρατήσουμε αυτό το πρόγραμμα, προσθέτοντας κάποια στοιχεία ώστε να ανέβει στο 6,90, αντί να δοκιμάσουμε κατευθείαν το δυσκολότερο καινούργιο πρόγραμμα,» εξήγησε ο προπονητής του Μάρα, Δημήτρης Ράφτης.

Ο Ράφτης μίλησε και για τον άλλο αθλητή του, τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος χθες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους: «Ο Λευτέρης έκανε μια εμφάνιση που τον σταθεροποιεί μεταξύ των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο, στο συγκεκριμένο όργανο. Είναι 1ος στην ετήσια κατάταξη των παγκοσμίων κυπέλλων β' κατηγορίας και θα παραμείνει εκεί, εφόσον συμμετάσχει σε άλλον ένα από τους δύο αγώνες που απομένουν. Το γεγονός ότι είναι άτυχος και δεν υπάρχει μια επιπλέον θέση για να τον στέλναμε και αυτόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι κάτι που στενοχωρεί πολύ και εμένα αλλά και την Ομοσπονδία». (newpost)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ