Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μάζεψαν υπογραφές για το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς




Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς αλλά και πολίτες του Δήμου Λεβαδέων που επί σειρά ετών παρακολουθούν και συμμετέχουν στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τις πάσης φύσεως πολιτιστικές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, συνέταξαν και υπέγραψαν κείμενο, το οποίο και κατέθεσαν στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δημοτικό Ωδείο και «να ακυρωθούν και ανακληθούν τυχόν αποφάσεις της Διοίκησής του που οδηγούν στη ραγδαία υποβάθμισή του και να ληφθεί απόφαση για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και της περαιτέρω ανάπτυξής του».
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Προς Τον κ. Δήμαρχο Λιβαδειάς και Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς.
          Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν είμαστε δημότες του Δήμου Λιβαδειάς. Έχουμε άμεσο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, το οποίο λειτουργεί από το 1993, με ιδιαίτερα θετική συμβολή στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, την ενίσχυση  της μουσικής παιδείας των νέων κυρίως και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δημοτών.
          Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις που μας έχουν γίνει γνωστές αναφορικά με τη λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και τους διδάσκοντες καθηγητές διαφόρων μουσικών οργάνων.
          Ειδικότερα, ενώ η Λιβαδειά και η ευρύτερη περιοχή έχουν αγκαλιάσει με εμπιστοσύνη το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, στο οποίο το περασμένο σχολικό έτος φοίτησαν πάνω από 100 μαθητές, καταβάλλοντας μάλιστα για δίδακτρα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, για τις σημερινές συνθήκες, με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι πολλοί από τους καθηγητές του ΩΔΕΙΟΥ παραμένουν για μήνες απλήρωτοι και κυρίως ότι απόφαση της διοίκησης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ είναι να μην ανανεωθεί η συνεργασία με όλους αυτούς τους καθηγητές, με αποτέλεσμα, από τους 10 έως πέρυσι εργαζόμενους, να παραμείνουν μόνο  4.
          Είναι προφανές ότι χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, το οποίο κατά τη γνώμη μας μάλιστα θα πρέπει να είναι μόνιμο,  είναι αδύνατον να λειτουργήσει εύρυθμα το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ. Εάν λοιπόν εφαρμοσθεί η παραπάνω απόφαση της Διοίκησής του, μετά βεβαιότητας το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  υποβαθμίζεται, συρρικνώνεται δραματικά η λειτουργία του, περιορίζεται σημαντικά το εύρος των μουσικών οργάνων που θα διδάσκονται, αναπόφευκτη θα είναι η μεγάλη διαρροή μαθητών και ούτε κουβέντα να γίνεται για τις μουσικές εκδηλώσεις που το έχουν καθιερώσει στη συνείδηση του κόσμου.
          Ζητάμε λοιπόν έγκαιρα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς, να συζητηθεί ως θέμα η κατάσταση που επικρατεί στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, να ακυρωθούν και ανακληθούν τυχόν αποφάσεις της Διοίκησής του που οδηγούν στη ραγδαία υποβάθμισή του και να ληφθεί απόφαση για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και της περαιτέρω ανάπτυξής του.»
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ