Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Με 180 βουλευτές η νέα συμφωνία των Βρυξελλών


Θέμα αυξημένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών για τη νέα δανειακή σύμβαση που θα συνάψει η κυβέρνηση με την Ευρώπη και το ΔΝΤ έθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.
Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει ζήτημα αυξημένης πλειοψηφίας για την έγκριση της συμφωνίας που θα καταλήξουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης, η οποία ως εκ τούτου, θα πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 180 βουλευτές, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:
«Ενημέρωσα, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».
Εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει ότι η συμφωνία με τις Βρυξέλλες πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, τότε ή θα υπάρξει ευρεία συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, είτε, σε αντίθεση περίπτωση, θα ανοίξει ο δρόμος των εκλογών.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος διέψευσε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις που την αφορούν, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας «παίζει κεντρικό ρόλο στην ομάδα που διαχειρίζεται όλα τα θέματα που αφορούν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους»
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ