Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δηλώσεις αμπελοκαλλιέργειας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου




ImageΞεκίνησε η περίοδος υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου περιόδου 2011-2012, όπως κάθε χρόνο μετά το τέλος του τρυγητού. Οι δηλώσεις υποβάλλονται στην τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μαζί με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, την Υπεύθυνη Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας και των παραστατικών διάθεσης των σταφυλιών, μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου 2011.
Επισημαίνεται ότι η δήλωση συγκομιδής, για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, είναι υποχρεωτική και επίσης απαραίτητη, προκειμένου οι αμπελουργοί να μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα σχετικά με την αμπελοκαλλιέργεια. Για την τρέχουσα αμπελουργική περίοδο ακόμα και στις περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής, λόγω περονόσπορου, οι αμπελουργοί έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.
 
Αιτήσεις για δικαιώματα φύτευσης
Όποιος ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει νέα αμπελοφυτεία, πρέπει να υποβάλλει αίτηση για χορήγηση δωρεάν δικαιωμάτων φύτευσης αμπελιών από το Εθνικό Αποθεματικό στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011.
Απαραίτητα δικαιολογητικά (να προσκομιστούν και σε φωτοτυπίες) είναι τα εξής:
- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
- Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1), Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) και Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας (τα πιο πρόσφατα).
- Συμβόλαιο ή μισθωτήριο 20ετούς διάρκειας (στην περίπτωση μισθωτηρίου απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από τον ιδιοκτήτη ότι συμφωνεί με την εγκατάσταση της αμπελοφυτείας).
- Αμπελουργικό Μητρώο.
- Βιβλιάριο ΟΓΑ.
- Απόφαση Έγκρισης Νέων Γεωργών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ