Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πρώτα η έκθεση της τρόικας, μετά η λύση


Στο τέλος του μήνα η τελική απόφαση για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, όπως ανέφεραν Μέρκελ-Σαρκοζί. Πλήρης συμφωνία για τη στήριξη των τραπεζών

Picture 0 for Πρώτα η έκθεση της τρόικας, μετά η λύση
Την έκθεση της τρόικας περιμένουν Γερμανία και Γαλλία προκειμένου να καταλήξουν στο νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και διαχείρισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσαν Α.Μέρκελ και Ν.Σαρκοζί, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.
Οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι η οριστική λύση στο πρόβλημα χρέους θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, προκειμένου το σχέδιο να είναι έτοιμο πριν τη Σύνοδο της G20 στις Κάννες στις 3-4 Νοεμβρίου. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία των δύο χωρών σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσουν λεπτομέρειες.
Η κ. Μέρκελ τόνισε πως οι δύο χώρες «θέλουν ένα σταθερό ευρώ και θα μεριμνήσουν για αυτό», ενώ διευκρίνισε πως Γαλλία και Γερμανία θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση ευρωπαϊκών τραπεζών, χωρίς όμως να απαντήσει στο ερώτημα που τέθηκε αν αυτό αφορά όλα τα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα.
«Περιμένουμε την αξιολόγηση της τρόικας για την Ελλάδα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί κομμάτι της Ευρωζώνης. «Θα βρούμε λύσεις ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοικονο σταθεροτητα της Ευρώπης και η βιώσιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ