Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η ταλαιπωρία δεν τελειώνει ποτέ!


 
Καταλήψεις, απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνθέτουν το χαοτικό σκηνικό αυτές τις ημέρες.

Οι κινητοποιήσεις εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις σε μισθούς και την εργασιακή εφεδρεία συνεχίζονται, ταλαιπωρώντας για άλλη μια εβδομάδα τους πολίτες. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη Τετάρτη με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη ΓΣΕΕ να μετατραπεί η 24ωρη απεργία σε 48ωρη.

Συγκεκριμένα, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς πλην του Προαστιακού, τραβούν χειρόφρενο την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Απεργία για την Παρασκευή προκήρυξαν και οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι θα συνεδριάσουν την ίδια ημέρα για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Επίσης, τα σκουπίδια θα μείνουν για ακόμη μια εβδομάδα στους δρόμους καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισαν τη συνέχιση τουλάχιστον ως τις 19 Οκτωβρίου των καταλήψεων σε δημοτικά γκαράζ, δημαρχεία και ΧΥΤΑ.

Εν τω μεταξύ, δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Σε στάση εργασίας προχωρά επίσης την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων, αποφάσισε την προκήρυξη δύο ακόμη 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή έως και την Τρίτη.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά οι τελωνειακοί υπάλληλοι προχωρούν σε 10ήμερη απεργία, καθώς ήδη είχαν προκηρύξει τρεις 48ωρες απεργίες που θα ξεκινούσαν από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται επίσης καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι δάσκαλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κυλιόμενες πενθήμερες απεργίες.

Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από την Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ακόμη, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστά την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.

Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εφοριακοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ