Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τουρκία:Εικόνες σοκ στα ερείπια που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος

Εικόνες σοκ στα ερείπια που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος [βίντεο+εικόνες]

Πάνω από 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το σεισμό 7,2 βαθμών που σάρωσε περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν στους δημοσιογράφους νωρίς σήμερα.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του χτεσινού καταστροφικού σεισμού στο νομό Βαν της Ανατολικής Τουρκίας είναι 264 νεκροί και περίπου 1.300 τραυματίες σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάϊ ανακοίνωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 239 άτομα, αλλά μερικά λεπτά αργότερα ο υπουργός εσωτερικών Ντρίς Ναΐμ Σαχίν ανέφερε ότι ο αριθμός έχει φτάσει στους 264. Νωρίτερα ο υπουργός είχε δηλώσει ότι έχουν καταρρεύσει 80 πολυκατοικίες στις αστικές περιοχές και πως στις μισές από αυτές υπάρχουν εγκλωβισμένοι.


Αξιωματούχοι είπαν ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και ομάδες διάσωσης εργάζονταν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια.




Ετοιμη να βοηθήσει η Ελλάδα
Για την ετοιμότητα του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής που έπληξε τη γειτονική χώρα με την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι στην επαρχία Βαν, ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο κ. Λαμπρινίδης, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό. 
Ως προς τη διεθνή βοήθεια, έχουν φτάσει τρία αεροσκάφη από το Αζερμπαϊτζάν που μετέφεραν στο Βαν σωστικά συνεργεία 191 αντρών, ενώ το Ιράν έχει στείλει υλική βοήθεια και ιατρικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ