Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μια απίστευτη ιστορία αγάπης



Για 72 ολόκληρα χρόνια χρόνια ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο ενώ έφυγαν από την ζωή με διαφορά μόλις μιας ώρας, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Ο λόγος για ένα ηλικιωμένο ανδρόγυνο τον Γκόρντον και τη Νόρμα Γίγκερ που η μοίρα τους έπαιξε ένα απίστευτο παιχνίδι... Oσοι τους γνώρισαν μιλούν για μια συγκινητική ιστορία αγάπης και στοργής καθώς το αφοσιωμένο ζευγάρι μοιράστηκε περισσότερες από επτά δεκαετίες και όπως φαίνεται δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος αφού ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής και των δύο.
Και οι δύο γεννήθηκαν στην Αιόβα αλλά ο Γκόρντον μετακόμισε νωρίς, σε παιδική ηλικία, στη Μινεσότα με την οικογένειά του. Αναγκάστηκε όμως, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών, όντας ακόμη έφηβος να επιστρέψει για να αναζητήσει δουλειά. Ετσι κι έγινε. Ο νεαρός τότε Γκόρντον έπιασε δουλειά σε συνεργείο της Chevrolet, του οποίου αργότερα, μετά από χρόνια, έγινε ιδιοκτήτης.
Γυρνώντας στην γενέτειρά του, γνώρισε τη Νόρμα, μαθήτρια γυμνασίου τότε και με την οποία ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Η πρόταση γάμου δεν άργησε να έρθει και στις 26 Μαϊου του 1939, την ημέρα που η νεαρή Νόρμα αποφοιτούσε από το σχολείο, παντρεύτηκαν.
Οι νεόνυμφοι τα πρώτα χρόνια έζησαν στην Καλιφόρνια, όπου ο Γκόρντον εργάστηκε ως οξυγονοκολλητής και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Η μοίρα όμως τους χτύπησε με το χειρότερο τρόπο αφού τα δύο τους μεσαία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.
Ο μικρότερος γιος του ζευγαριού, ο 62χρονος Ντένις περιγράφει τους γονείς του ως εξαιρετικά δραστήριους και με την πρώτη ευκαιρία εξιστορεί τα ταξίδια και τις κατασκηνώσεις που έκαναν όλοι μαζί σαν οικογένεια:
"Θυμάμαι τον μπαμπά μου, ακόμα και σε ηλικία 60 ετών, να κάνει θαλάσσιο σκι. Μια φορά έμεινε για αρκετή ώρα κάτω από το νερό που η μαμά μου αρρώστησε από την αγωνία της. Όταν τελικά αυτός εμφανίστηκε φώναξε: Τι έκανε εκεί; Και αυτός της αποκρίθηκε: δεν μπορούσα να βγω χωρίς το μαγιό μου"
Όταν βγήκαν σε σύνταξη περνούσαν μισό χρόνο στο Τούκσον της Αριζόνα, απολαμβάνοντας την ύπαιθρο και το ψάρεμα στο φράγμα Χούβερ ενώ λάτρευαν να βρίσκονται με κόσμο, να κάνουν περιπάτους μαζί με το σκύλο τους, τον Γιόρκι και να παρακολουθούν αθλητικά προγράμματα.
Παρά τη στενή σχέση των γονιών του, ο Ντένις παραδέχεται ότι ήταν εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και... μαζί δεν έκαναν και χώρια δεν μπορούσαν.
"Ήθελαν να είναι μαζί, αλλά επίσης ο ένας μπορούσε να κάνει πολύ εύκολα τον άλλο έξαλλο... Ο πατέρας μου ήταν πολύ κοινωνικός. Η μαμά μου ήταν πιο ήσυχη, αλλά τον υποστήριζε σε ότι κι αν έκανε. Αυτή θα ήταν πάντα εκεί και θα τα οργάνωνε όλα"
Όπως μάλιστα σημειώνει η μητέρα του ήταν τόσο τελειομανής που όταν κρατούσε τα λογιστικά βιβλία της εταιρίας τους δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί δεκάρα!
Την προηγούμενη Τετάρτη, το ζευγάρι είχε ένα σοβαρό τροχαίο και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Φθάνοντας στην κλινική, ο Ντένις βρήκε τους γονείς του στη μονάδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σε διπλανά κρεβάτια, να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου.
Το ίδιο απόγευμα, στις 3.38 μ.μ. ο κ. Γκόρντον άφησε την τελευταία του πνοή. Παρόλο όμως που δεν είχε σφυγμό και η αναπνοή του είχε σταματήσει, ο καρδιογράφος συνέχισε να χτυπά. Δεν επρόκειτο βέβαια για θαύμα καθώς η καρδιά που χτυπούσε, μέσω του σώματός του, ήταν αυτή της συζύγου του της Νόρμα η οποία δεν σταμάτησε λεπτό να του κρατά το χέρι, μέχρι να αποδημήσει κι αυτή μια ώρα αργότερα.
Όπως τονίζουν τα παιδιά τους, ο ταυτόχρονος θάνατός τους, δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά ευλογία καθώς κανένας από τους δύο δεν θα ήθελε να ζήσει δίχως το έτερον του ήμισυ. Για το λόγο αυτό, για να μείνουν για πάντα μαζί κι ενωμένοι, η οικογένεια τους αποφάσισε να τους αποχαιρετίσει βάζοντας τα σώματά τους σε ένα κοινό φέρετρο, με τα χέρια τους ενωμένα, να τους αποτεφρώσει και να αναμείξει τις στάχτες τους.
Πηγή:Daily mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ