Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ντροπή! Κόβουν κονδύλια από την σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας




-Τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό χιλιάδων οικογενειών
-Κόψτε χρήματα από αλλού και δώστε τα για τη σίτιση φωνάζουν οι σπουδαστές


Στην φοιτητική λέσχη του ΤΕΙ Λαμίας έτρωγαν πάνω από δύο χιλιάδες σπουδαστές μέχρι πριν λίγες ημέρες. Μετά τις περικοπές, που έκανε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας, τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για χίλιους και πολλά παιδιά μένουν στην κυριολεξία νηστικά, αφού οι οικογένειές τους αδυνατούν να πληρώσουν περισσότερα.

Η διοίκηση του ΤΕΙ προσπαθεί να βρει κονδύλια, αλλά μέσα στο χαμό που ζούμε ποιος να νοιαστεί για τους σπουδαστές που πεινάνε? Εδώ δεν έχουμε πρωθυπουργό με αυτές τις λεπτομέρειες θα ασχοληθούμε?

Οι σπουδαστές είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να φτάσουν ακόμη και σε κατάληψη στο ίδρυμα αν χρειαστεί. Ζητούν να κοπούν κονδύλια από έρευνες, οδοιπορικά καθηγητών και άλλες "σπατάλες", έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την σίτιση των σπουδαστών.

Διαβάστε την ανακοίνωση που έστειλε στο LamiaReport η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ για το θέμα:

<<Ενημερώνουμε όλη τη σπουδαστική κοινότητα , ότι τα Δ.Σ. Σ.Τ.Ε.Φ. και Δ.Σ. Σ.Ε.Υ.Π. έχουν προβεί σε άμεση κινητοποίηση για το πρόβλημα σίτισης όλων των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ. Συγκεκριμένα ζητάμε από την διοίκηση του Τ.Ε.Ι. να κόψει τα χρηματικά κονδύλια για τις έρευνες και τις μετακινήσεις των καθηγητών καθώς επίσης και άλλου είδους “άχρηστες” οικονομικές σπατάλες και να ρίξει βάρος στην σίτιση των σπουδαστών που αποτελεί βασικό πρόβλημα για όλους μας. Να αναλάβουν οι αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα αυτό άμεσα χωρίς οικονομικά “παζάρια” στην βιοτική ζωή των σπουδαστών.
Θυμίζουμε ότι αυτός ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που είχαμε προβεί στις καταλήψεις του Σεπτεμβρίου. Τότε κάποιοι μας κατηγορούσαν ότι κάναμε καταλήψεις για να διατηρήσουμε τα “ κεκτημένα ” μας. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι άλλος ένας λόγος που ήθελε το Υπ. Παιδείας να αποχωρήσουν οι σπουδαστές από τα συλλογικά όργανα διοίκησης των ιδρυμάτων είναι να μπορούν να πληρώνονται άνετα οι μετακινήσεις (γνωστές και ως οδοιπορικά) αλλά να μην έχουν να φάνε δωρεάν όλοι οι σπουδαστές του ιδρύματος.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ