Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το πολιτικό σύστημα η πραγματική απειλή για τη χώρα



..Το αποδεικνύει η επώδυνη κυοφορία, οι συγκρούσεις στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, οι εναλλαγές προσώπων για το αξίωμα του πρωθυπουργού.
Μικροκομματικά ακόμα και προσωπικά συμφέροντα και βλέψεις τοποθετούνται πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.


Τελικά τη μεγαλύτερη ανάγκη μεταρρύθμισης έχει το πολιτικό σύστημα.
Και μάλιστα επειγόντως.
Για όποιον αμφέβαλε ως τώρα η απάντηση ήρθε το τελευταίο πενθήμερο.
Το...
πολιτικό προσωπικό παρά την επείγουσα ανάγκη να υπάρχει ένας πρωθυπουργός και μία κυβέρνηση που θα έχουν την ικανότητα να διαπραγματευθούν με την ευρωζώνη και τους τραπεζίτες αδυνατεί να το κάνει.


Το αποδεικνύει η επώδυνη κυοφορία, οι συγκρούσεις στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, οι εναλλαγές προσώπων για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Μικροκομματικά ακόμα και προσωπικά συμφέροντα και βλέψεις τοποθετούνται πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.


Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν κατάλαβαν το μήνυμα που εκπέμπει ο λαός.

Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα εξάντλησε τη δυναμική του.

Οτι είχε να δώσει στον τόπο το έδωσε προ πολλού. Οι αλλαγές καθυστέρησαν, η χώρα οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού και τώρα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στις εξελίξεις και εξ΄ αυτού τη μεγαλύτερη απειλή.


Αντί να συνειδητοποιήσει το καινούριο που προβάλει στον ορίζοντα, να το διευκολύνει και να συμβάλει στην ομαλή επικράτησή του. Αντι το ίδιο να αλλάξει σύντομα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τις αλλαγές.


Τορπιλίζει τις λύσεις παρότι μεγάλος είναι ο κίνδυνος η χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ, να επιστρέψει στη δραχμή και τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα στη μιζέρια και τη φτώχεια.


Αλλά οι πολιτικοί ας είναι σίγουροι πως αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα ανταμείψει τον καθένα ανάλογα με τη στάση του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ