Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Λαικιστές» όσοι ζητούν τη μη καταβολή του τέλους ακινητών, σύμφωνα με το δήμαρχο Λεβαδέων

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, όταν ύστερα από αίτημα επτά τοπικών συλλόγων ζητήθηκε η συμπαράσταση του δήμου στον αγώνα ενάντια στο «χαράτσι» των ακινήτων. Τη συζήτηση δυναμίτισε ο ίδιος ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής χαρακτηρίζοντας λαικιστές όσους ζητούν την κατάργηση του συγκεκριμένου τέλους, προκαλώντας την αντίδραση της μειοψηφίας αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Ακολουθώντας τη γραμμή της ΚΕΔΕ τάχθηκε κατά της καθολικής εναντίωσης στο τέλος,  καθώς όπως είπε υπάρχουν πολίτες που μπορούν και πρέπει νατο  πληρώσουν, διευκρίνισε όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση του ζητήματος για τους οικονομικά αδύναμους.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο οι υπηρεσίες του δήμου να αναλαμβάνουν επανασυνδέσεις ρεύματος, ενώ θετικά απάντησε στην πρόταση να δίνονται από τη νομική υπηρεσία του δήμου συμβουλές σε όσους το επιθυμούν.
Άμεση ήταν η αντίδραση της επικεφαλής της ελάσσονος  μειοψηφίας Γ. Πούλου, που χαρακτήρισε το δήμαρχο ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης και αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορεί και ο δήμος Λεβαδέων να προβεί σε εξώδικα κατά της ΔΕΗ, όπως κάνουν άλλοι δήμοι.
Δήμο μπροστάρη, συμπαραστάτη των πολιτών, μακριά από κομματικές ταμπέλες, ζήτησε και ο δ.σ. της Λαικής Συσπείρωσης Π.Αρκουμάνης, που κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στο «χαράτσι» των ακινήτων.
Αντικοινωνικό χαρακτήρισε το κίνημα Δεν Πληρώνω, ο δ.σ.   της μείζονος μειοψηφίας Π. Ψυχογιός που εστίασε στο ενδεχόμενο αμφισβήτησης πληρωμής και των δημοτικών τελών.
 siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ