Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μετωπική επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε Φαήλο Κρανιδιώτη

Μετωπική επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε Φαήλο Κρανιδιώτη
Χαρακτηριστικά βεντέτας λαμβάνει η αντιπαράθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, σύμβουλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα, ο βουλευτής της Β' Αθηνών, απάντησε στο άρθρο του κ. Καρνιδιώτη που μιλούσε για «νεοφιλελεύθερα ανεπάγγελτα τσογλάνια».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm ο κ. Μητσοτάκης, επισήμανε ότι «είναι όψιμος στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει αγωνιστεί για αυτήν. Εχει αγωνιστεί έως τώρα για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, αλλά όχι για το κόμμα μας». Και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές. Στη δε παρατήρηση ότι ο κ. Κρανιδώτης θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές, απάντησε ξερά: «Δεν το γνωρίζω».
Λίγο αργότερα μάλιστα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την ιδεολογική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις τελευταίες διαγραφές, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι από θέση αρχής είναι κατά όλων των διαγραφών και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με την άποψή του τα μεγάλα κόμματα εξουσίας μπορούν να συνθέτουν τις απόψεις.
Πάντως, συμπλήρωσε, δεν πρέπει σε ένα κόμμα υποχρεωτικά να συμφωνούν όλοι με όλους. Πρέπει να γίνεται γόνιμος διάλογος και να μην θεωρείται κάθε αντίθετη άποψη ως υπονόμευση του εκάστοτε αρχηγού.
Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές μόνον όταν είχε πραγματικά πολυσυλλεκτική στρατηγική και σημείωσε ότι κάνουν πολύ μεγάλο λάθος όσοι επιμένουν να βάζουν κάποιους στη γωνία και να υψώνουν τεχνητές διαχωριστικές γραμμές.
Διευκρίνησε ότι αυτό δεν αφορά στην ηγεσία αλλά όσους, όπως ο κ. Κρανιδώτης, πολώνουν τις καταστάσεις με τα όσα λένε και όσα γράφουν.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, ότι η ημερομηνία των εκλογών έχει καθοριστεί με πολιτική συμφωνία των κομμάτων και ότι η πιθανή επιστροφή στη δραχμή -όπως ζητούν κάποιοι που μεταμφιέζονται σε πατριώτες και επαναστάτες- θα ήταν η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή μετά το 1922.
Τέλος, επισήμανε ότι διαφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη για «ακροδεξιά σταγονίδια στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ