Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σε τροχιά παραίτησης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ

Σε τροχιά παραίτησης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ

Τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αποχώρηση του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως τουλάχιστον προκύπτει απο τις πρώτες συζητήσεις που έχει σήμερα με κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο κ.  Παπανδρέου επιχειρεί να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει όσο το δυνατόν πιό ομαλά η δημόσια συζήτηση για το θέμα ετσι ωστε να μην τρωθεί περισσότερο το κύρος του και ταυτόχρονα να  εξελιχθει η επόμενη διαδικασία που είναι η ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε ήδη σήμερα με τους κ.κ.  τον Ευάγγελο Βενιζέλο ,Ανδρέα Λοβέρδο ,Δήμητρη Ρέππα, Αννα Διαμαντοπουλου, Κώστα Σκανδαλίδη και Χρ. Παπουτσή. Στον κυκλο αυτων των επαφών  συζήτησε τον τρόπο της αποχώρησης του ωστε να μην μειωθεί περαιτέρω προσωπικά, μετά και την παραίτηση του απο την πρωθυπουργία. «Εγω δεν πρόκειται να γίνω Καραμανλής» φερεται να είπε χαρακτηριστικα.  Οι συνομιλήτες του, τονισαν ότι η διαδικασία πρέπει να κινηθεί γρήγορα ετσι ωστε να δοθει η ευκαιριά στο ΠΑΣΟΚ να ανασυγκροτηθεί ενόψη της εκλογικής αναμέτρησης. Μάλιστα εγινε κουβέντα για το χρονοδιάγραμμα αλλα ακόμα και για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνχισει ως έχει η να προχωρήσει μια διαδικασία επανίδρυσης.Στο πλαίσιο αυτο κουβεντιάστηκαν θέματα που αφορούν το Καταστατικό του κόμματος και ενδεχόμενες αλλαγές του . Ο κ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να ανοίξει αυτη την κουβέντα καθώς έχει αντιληφθεί ότι εγκαταλείπεται καθημερινά απο τους εναπομείναντες υποστηρικτες του. Εκιμήσεις αναφέρουν  ότι από τους περίπου 120 βουλευτές που θεωρούνταν  ενθερμοι  υποστηρικτες του, περίπου  70 έχουν ήδη αλλαξει πορεία και έχουν στραφεί προς την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ συζητώντας με τους επικρατέστερους διαδόχους του. Με αυτα τα δεδομένα και  εφοσον οι εκλογες γινουν τον Φεβρουαριο η τον Μάρτιο η διαδικασία διαδοχης είναι πιθανόν να  δρομολογηθεί  μέσα στον Δεκέμβριο αφου προηγουμένως ψηφιστει ο Προυπολογισμος και εκταμιευθεί η 6η δόση, ενώ  θεωρείται βέβαιο ότι οι κ.κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος και Ανδρέας  Λοβέρδος θα καταθάσουν τις υποψηφιότητες τους χωρίς να αποκλείεται και κάποιο προσωπο -έκπληξη.
Πρέπει να σημειωθει ότι η απόφαση Παπανδρέου να ξεκινήσει η διαδικασια για την επόμενη μέρα αιφνιδιάσε πολλούς απο τους στενούς του συνεργάτες οι οποίοι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα του ασκήσουν πιέσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πρόκειται για τους ίδιους οι οποίοι τον εσπρωξαν στην ανακοίνωση του δημοψηφίσματος με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες. Τα πρόσωπα αυτα που κινούνται στον στενό του περίγυρο γνωρίζοντας ότι με την αποχώρηση τιου θα αντιμετωπίσουν επαγγελματικά προβλήματα θα δώσουν μάχη για να τον κρατήσουν στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ αδιαφορώντας αν κάτι τέτοιο μπορει να έχει δραματικές συνέπειες  για την συνοχη του κόμματος που καταρρέει δημοσκοπικά καταγράφοντας ποσοστα της τάξης του 11-12%.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ