Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Εισαγγελέας καλεί ως ύποπτο τον Λαυρεντιάδη



Με την ιδιότητα του υπόπτου για βαρύτατα κακουργήματα καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης σχετικά με την υπόθεση της Proton Bank.
Μαζί με αυτόν από το γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ.Δραγάτση, θα περάσουν και έξι μέλη της Επιτροπής Πιστωδοτήσεων και του ΔΣ της τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα για τα οποία καλούνται ως ύποπτοι και οι επτά, είναι  «εγκληματική οργάνωση», «απάτη σε συνδυασμό με το νόμο  περί καταχραστών δημοσίου» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».   
Και ενώ ο Λ. Λαυρεντιάδης επεδίωξε να επιστρέψει 51 εκατ.ευρώ για την υπόθεση (το ζήτημα αυτό ακόμα δεν έχει κλείσει), φαίνεται πως τελικά οι δικαστικές αρχές εντόπισαν "τρύπα" που φτάνει στα 700 εκατ. ευρώ, την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της τράπεζας (το 2010). Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα φέρονται ότι δόθηκαν σε μορφή δανείων προς «εταιρίες αμέσου ή εμμέσου επιρροής του κ.Λαυρεντιάδη».
Οι σχετικές κλήσεις εστάλησαν και μετά τις εξηγήσεις που θα δώσουν οι επτά, στο στόχαστρο του εισαγγελέα θα μπουν και άλλοι εμπλεκόμενοι, ο αριθμός των οποίων μπορεί και να ξεπεράσει τους 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ