Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η μεγάλη γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.




  Σήμερα 8 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.

  Ο Θεός δημιούργησε δέκα Τάγματα Αγγέλων και ο επικεφαλής του δεκάτου τάγματος, ήταν ο Εωσφόρος. Όπως διαβάζουμε από τον προφήτη Hσαΐα, ο Διάβολος λόγο της  υπερηφάνειας του θέλησε να γίνει όμοιος με τον Θεό και έτσι το τάγμα του Εωσφόρου έχασε το αρχαγγελικό του αξίωμα και οι Άγγελοι του τάγματος έγιναν δαίμονες.

  Ο Αρχιστράτηγος Μιχαήλ έδειξε ταπείνωση και πίστη στον Θεό και έτσι ο Θεός τον όρισε πρώτο των Αγγελικών τάξεων. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ένωσε όλους  τους Αγγέλους σε ένα τάγμα που ύμνησαν και δόξασαν τον Θέο.

  Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το Απολυτίκιον Σύναξης Παμ/ων Ταξιαρχών:


Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης στην Σύμη


  Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα είναι η Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στην Σύμη όπου κάθε χρόνο συρρέουν πιστοί από όλη την Ελλάδα αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου,ελπίζοντας για το δικό τους θάυμα.

  Η θαυματουργή δύναμη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου! Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης εκτός από τα επιβεβαιωμένα θαύματα που έχει κάνει έδ�� και εκατοντάδες χρόνια πραγματοποιεί και ένα μοναδικό παγκοσμίως θαύμα σε όσους πιστούς βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου.


  Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν το μοναστήρι γράφουν σε ένα χαρτί το πρόβλημα που τους απασχολεί και θέλουν να γίνει θέμα προσευχής στο μοναστήρι, την διευθυνσή τους το βάζουν μέσα σε ένα μπουκάλι μαζί με λιβάνι και το πετούν στην θάλασσα  αφού πρώτα προσευχηθούν στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη και του ζητούν να το οδηγήσει ο ίδιος στο μοναστήρι του στη Σύμη.
 Όταν λαμβάνουν στη μονή τα μπουκάλια στέλνουν επιστολή στους πιστούς ως επιβεβαίωση του θαύματος. Στο μοναστήρι φυλάσσονται μέχρι σήμερα αφιερώματα, που ταξίδεψαν μέσα στην θάλασσα για τον Πανορμίτη από διάφορα μέρη του κόσμου και σε διάφορες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ