Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ευρώπη δύο ταχυτήτων σχεδιάζουν Γαλλία-Γερμανία


Πηγές της Ε.Ε αναφέρουν στο Reuters, ότι Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν συζητήσει σχέδια για μια ριζική αναμόρφωση της Ευρώπης, με μια μικρότερη ευρωζώνη που θα αποτελείται από τον πυρήνα των ισχυρών κρατών μελών.
Tα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν έξοδο των πιο αδύναμων κρατών μελών από το ευρώ και μια μεγαλύτερη ενοποίηση μεταξύ των κρατών του πυρήνα, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
Οι δύο ηγέτες, Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, με δηλώσεις τους αποκαλύπτουν τα συγκεκριμένα σχέδια για μικρότερη ένωση. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, είχε δηλώσει πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης έχει παρουσιάσει μια ευκαιρία αναδημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έναν τρόπο που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα των οικονομικών πολιτικών της ζώνης.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε χθες την άποψη του ότι η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν ένα λάθος, ενώ υπερασπίστηκε ένα μοντέλο δύο ταχυτήτων για την Ε.Ε. Το Reuters προσθέτει ότι ο κ. Σαρκοζί παρουσίασε ένα μοντέλο ενοποίησης της Ε.Ε, το οποίο θα αποτελείται από ένα σκληρό πυρήνα ομόσπονδων κρατών και μια εξωτερική περιφέρεια.
«Υπάρχουν 27 από εμάς. Είναι ξεκάθαρο, ότι τελικά θα συμπεριλάβουμε και τα Βαλκάνια. Θα είμαστε 32, 33 ή 34. Κανείς δεν πιστεύει ότι ο φεντεραλισμός, η πλήρης ενοποίηση, θα είναι δυνατή για 32, 33 ή 34 κράτη» σημείωσε.
 newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ