Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

1o Δημοτικο Σχολειο Θηβας : Αλυτα χρονια προβληματα


Η λαικη σοφια ισχυριζεται ότι ο καθρεφτης μιας οικιας είναι η κουζινα και η τουαλετα της. Προφανως γιατι και τα δυο αυτά μερη της επηρεαζουν αμεσα την υγιεινη των κατοικουντων . Στην περιπτωση του 1ου Δ.Σχ βεβαια ομιλουμε μονο για την κατασταση των τουαλετων του , που είναι τοις πασι γνωστο ότι η εικονα θυμιζει σκηνικο μεσοπολεμου.Για ένα θεμα τοσο ευαισθητο από την φυση του και ενισχυομενο ότι συνδεεται αμεσα με παιδια Δημοτικου Σχολειου ,είναι να απορει κανεις για την ολιγωρια των εμπλεκομενων αρμοδιων -προσωπων – φορεων – αρχων.
Ξεκινωντας από τον καθ΄ υλην αρμοδιον διαχειριστη του προβληματος , που δεν είναι άλλος από τον διευθυντη του σχολειου , τον καλουμε να μας πεισει ότι εχει εξαντλησει τις ενεργειες εκεινες που θα οδηγουσαν στην επιλυση του. Υπ’οψη ότι την στιγμη που γραφεται το αρθρο αυτό δεν υπαρχει στις τουαλετες ,ουτε το απαραιτητο υγιεινομικο χαρτι για τις αναγκες των παιδιων , ουτε σαπουνι για να πλυνουν τα χερια τους.

Σαν υπευθυνοι γονεις που ειμαστε, θα πρεπει ο καθενας μας , ανεξαρτητως οικονομικης και κοινωνικης ενδεχομενως θεσης , να μην επιτρεψουμε στα παιδια μας αλλον διασυρμο .Πρεπει να συνειδητοποιησουμε ότι περα από τους κινδυνους υγειας που υπαρχουν για εμφανιση διαφορων ασθενειων με πρωτη και καλυτερη την ηπατιτιδα είναι και θεματα αξιοπρεπους διαβιωσης όπως επισης και τι μηνυματα περναμε στους σημερινους μαθητες και αυριανους πολιτες .

Ο Συλλογος γονεων και κηδεμονων θα πρεπει να δρασει πιο αποφασιστικα και σε πληρη συντονισμο με τον διευθυντη του σχολειου για την αμεση επιλυση του προβληματος ακομα και αν χρειαστει να προβει σε ενεργειες του τυπου κατεβαζουμε τα παιδια στο δρομο μεχρις οτου συγκινηθουν οι δημοτικες αρχες και δωσουν λυση στο προβλημα. Σε άλλη περιπτωση ας μας πουν ξεκαθαρα εάν αδυνατουν να διευθετησουν το προβλημα να κλεισει το σχολειο μεχρι να βρεθουν τα απαραιτητα κονδυλια.

Αγανακτισμενοι Γονεις

1ου Δημ.Σχολειου Θηβας
Thivagr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ