Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Τίναξαν στον αέρα εκκλησία της Νιγηρίας την ώρα της προσευχής των Χριστουγέννων

Τίναξαν στον αέρα  εκκλησία της Νιγηρίας την ώρα της προσευχής των Χριστουγέννων

Τραγωδία ανήμερα Χριστουγέννων στην Νιγηρία καθώς τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βόμβα που εξερράγη μέσα σε καθολική εκκλησία, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της χώρας, Αμπούζα, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής.
Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος ευθύνεται για τη βόμβα. Ωστόσο, οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας τον τελευταίο καιρό έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ η οποία θέλει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο (σαρία) στη χώρα, η οποία είναι διαιρεμένη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
«Άκουσα την έκρηξη. Πήγα μπροστά από την εκκλησία για να δω τι γίνεται. Μέτρησα 19 πτώματα μόνος μου, πολλά από αυτά ήταν ακρωτηριασμένα» δήλωσε κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας ότι υπήρχαν ακόμη πέντε κατεστραμμένα οχήματα.
Η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Αμπούζα φέτος, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης επίθεσης αυτοκτονίας στη Νιγηρία, στα γραφεία του ΟΗΕ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους. Πέρυσι τα Χριστούγεννα σε διάφορες βομβιστικές επιθέσεις στη Νιγηρία έχασαν τη ζωή τους 32.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ