Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Ντασιώτης: Προσωπικό ή παραιτούμαι





Ενίσχυση και στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης τονίζοντας ότι μόνο αυτό μπορεί να αποτελέσει λύση για την έξοδο από την κρίση τουλάχιστον σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.
Τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα σε σχέση με την λειτουργία των δήμων είναι πολλά και όπως τονίζει ο κ. Ντασιώτης «Πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση η όποια κυβέρνηση τι θέλει να κάνει με τους δήμους, διότι διαφορετικά οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν».
Ο ίδιος μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας εμφανίστηκε αποφασισμένος να δράσει δυναμικά σε περίπτωση που η κατάσταση παραμείνει βαλτωμένη. « Έχω διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις οτι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αν δεν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες θα παραδώσω τα κλειδιά του δήμου», λέει χαρακτηριστικά και αφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης του.
«Μας έχουν πει ότι εντός του 2012 πρέπει να έχουμε οργανώσει υπηρεσίες πρόνοιας, τεχνικές υπηρεσίες, πολεοδομίες και ότι άλλο προβλέπει ο Καλλικράτης. Ταυτόχρονα μας είπαν ότι πρέπει να συντάξουμε τους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας των δήμων προβλέποντας όλες αυτές τις υπηρεσίες. Το κάναμε και ήμασταν ο πρώτος δήμος που το κάναμε. Πήραμε ΦΕΚ και μόλις ήρθε ο Οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας βάση του οποίου θα οργανώναμε τις υπηρεσίες αυτομάτως αποφασίζει η κυβέρνηση να καταργήσει οργανικές θέσεις μπλοκάροντας την λειτουργία των υπηρεσιών» λέει φανερά αγανακτισμένος.
Και προσθέτει ο Γ. Ντασιώτης: «Πως λοιπόν μέσα στο 2012 θα λειτουργήσουμε υπηρεσίες πρόνοιας όταν δεν μας επιτρέπουν να οργανώσουμε την υπηρεσία; Πρέπει η κυβέρνησης να αποφασίσει τι θέλει να κάνει».
Καταλήγοντας επισημαίνει την ανάγκη ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας για στήριξη της αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν επίσης θέλει να βγει από την κρίση ο μοναδικός τρόπος είναι να επενδύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει. Τώρα μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει να συγκρατηθεί η κατάσταση αποφεύγοντας περεταίρω δυσχέρειες τουλάχιστον σε επίπεδο δήμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ