Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Στα μαχαίρια» για τις αντιμισθίες των αιρετών στο Δ.Σ Λεβαδέων

Άναψαν τα αίματα στο Δ.Σ Λεβαδέων σχετικά με τις αντιμισθίες του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, των προέδρων των Νομικών Προσώπων και τους μισθούς των ειδικών συμβούλων. Αφορμή στάθηκε γραπτή ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Δ.Σ και συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Π. Ψυχογιού, ότι αμείβονται με «παχυλούς μισθούς». Το θέμα μπήκε ως ερώτημα από το δ.σ της πλειοψηφίας Δ. Καλλιαντάση και πυροδότησε ομοβροντία αψιμαχιών από όλες τις πτέρυγες του Δ.Σ.
Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Παλαμίδας, Καραμάνης, Ζορμπάς) επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον κ. Ψυχογιό κατηγορώντας τον ως ψεύτη και συκοφάντη.
Η ένταση ήταν τόση που ανάγκασε τον πρόεδρο του Δ.Σ Κ. Σωτηρόπουλου να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Τελικά το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, για σχεδόν δύο ώρες.
Ότι οι αμοιβές είναι υπερβολικές σε σχέση με τη γενικώτερη οικονομική κατάσταση υποστήριξε ο δ.σ της ελάσσονος μειοψηφίας Γ. Πούλου προτείνοντας περικοπή 30%.
Την άποψη ότι οι θέσεις, πλην του δημάρχου, πρέπει να είναι τιμητικές και να μην αμείβονται (όσον αφορά τους αιρετούς)  εξέφρασε από τη Λαική Συσπείρωση ο Ν. Κοτσικώνας.
Δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, δήλωσε ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής που τάχθηκε υπέρ των αντιμισθιών.
Το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ, ο Π. Ψυχογιός φάνηκε να αναδιπλώνεται όσον αφορά το «παχυλούς μοσθούς» και δήλωσε ότι θα πρέπει να αμείβονται αρκεί να δουλεύουν όπως πρέπει.
 siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ