Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οινόφυτα:Συγκέντρωση στο εργοστάσιο «Γερολυμάτος»


200 εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει το εργοστάσιο της «Γερολυμάτος Cosmetics» στα Οινόφυτα, αντιδρώντας στις εντολές της εργοδοσίας, σύμφωνα με τις οποίες καλούνται οι εργαζόμενοι από αύριο να μην πηγαίνουν στην εργασία τους παρά μόνο μία φορά την εβδομάδα(!), υπαγόμενοι πλέον σε καθεστώς διαλείπουσας απασχόλησης.


Συγκεκριμένα, χθες το πρωί οι εργαζόμενοι έλαβαν το παρακάτω γράμμα –email:
«Προς το προσωπικό της Γερολυμάτος Cosmetics
Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω ότι η Γερολυμάτος Cosmetics έχασε τα συμβόλαιά της με La Prairie και την Procter & Gamble όσον αφορά τη διανομή προϊόντων στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ελλείψει παντελώς αντικειμένου εργασιών της επιχείρησης το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να λάβει γρήγορη δράση προκειμένου να διαχειριστεί τις σχέσεις με τους εργαζομένους:
· Από σήμερα , 01/12/2011 δεν θα προσέλθετε στους χώρους εργασίας σας. Η μισθοδοσία σας μέχρι το Σάββατο, 3/12/2011 θα γίνει κανονικά.
· Επίσης θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με το σωματείο της εταιρείας, ούτως ώστε από τη Δευτέρα, 05/12/2011 να ισχύσει σύστημα διαλείπουσας απασχόλησης με τυπική εργασία 1 ημέρα την εβδομάδα. Την ημέρα αυτή δεν θα προσέρχεστε στο χώρο εργασίας σας. Το καθεστώς αυτό θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, θα γίνει συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον κο Frank Sekula και όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραστούν στην αίθουσα Π.Ν. Γερολυμάτος στις 10:00 π.μ.»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ –
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ