Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αλίαρτος:Έσπασε με το τρακτέρ τον αγωγό καυσίμων της Αεροπορίας.(Φωτορεπορτάζ)


ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΑΝ ΜΟΛΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ



Συναγερμός έχει σημάνει από χτες το απόγευμα στις 6:00 στην περιοχή της Αλιάρτου, από τα εκατοντάδες κυβικά υγρών καυσίμων που έχουν χυθεί σε μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση, σε απόσταση αναπνοής από τα τελευταία σπίτια της πόλης στην έξοδο προς Θήβα, όταν αγρότης "ξήλωσε με το αλέτρι του τον υπόγειο αγωγό.
Το ατύχημα είχε σαν αποτέλεσμα το σπάσιμο του υπόγειου αγωγού καυσίμων της πολεμικής αεροπορίας, όπου το πετρέλαιο εν μέσω πήδακα ύψους περίπου 30 μέτρων που δημιούργησε, διαχύθηκε σε μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση.
Αμέσως δόθηκε εντολή, από τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που έσπευσαν και παραμένουν στο σημείο, να εκκενωθούν τα 2 σπίτια που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής -μόλις 10 μέτρα- από το σημείο του ατυχήματος αλλά και να απαγορευτεί η προσβασιμότητα από περιοίκους.
Από νωρίς σήμερα το πρωί έφτασε στην περιοχή κλιμάκιο Αντικατάστασης του τμήματος Αγωγού Καυσίμων της ΔΑΚ (Διοίκηση Αγωγού Κυσίμων), ενώ το σημείο παραμένει αποκλεισμένο μέχρι και την ολοκλήρωση των απαραίτητων  εργασιών.


lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ