Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Γερή τούρκικη προπαγάνδα με τα σήριαλ



Τα τουρκικά σίριαλ «σαρώνουν» σε τηλεθέαση σε ολόκληρο τον κόσμο. Άρθρο της εφημερίδας Hurriyet αναφέρεται στο θέμα, λέγοντας ότι η τουρκική οικονομία γνωρίζει μεγάλες δόξες λόγω της εξαγωγής τουρκικών σειρών σε χώρες του εξωτερικού. Μόνο αυτή τη χρονιά η Τουρκία κέρδισε 60 εκατομμύρια δολάρια από την εξαγωγή τουρκικών σειρών.

«Φέτος κάναμε το μεγάλο άνοιγμα στα Βαλκάνια» δήλωσε ο Fırat Gülgen, διευθύνων σύμβουλος της Calinos Holding, η οποία διαχειρίζεται για το 80% που εξάγονται από την Τουρκία προς το εξωτερικό. Πελάτες της; Η Σερβία, η Κροατία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Πολωνία η Ουγγαρία και φυσικά η Ελλάδα. Όμως οι Τούρκοι πωλούν σήριαλ ακόμη και σε χώρες της Απω Ανατολής, όπως η Σινγκαπούρη, η Μαλαισία, η Ταϋλάνδη, η Ινδονησία, η Ταϊβάν, ακόμη και η Ιαπωνία!

Ο κος Gülgen δήλωσε στην εφημερίδα ότι η τιμή αγοράς ενός επεισοδίου τουρκικού σίριαλ ξεκινά από 500 δολάρια και φθάνει τα 15.000 δολάρια. Πέρυσι, 85 εκατομμύρια τηλεθεατές, από την Συρία μέχρι το Μαρόκο, είδαν το τελευταίο επεισόδιο του Noor, μιας από τις γνωστότερες τηλεοπτικές σειρές της Τουρκίας.

Παρόμοια είναι τα νούμερα και για το «χίλιες και μία νύχτες» που παιζόταν και στην ελληνική τηλεόραση, αλλά και τα υπόλοιπα που προβάλλονται φέτος.

Οι υπεύθυνοι των παραγωγών αναφέρουν ότι ο συνδυασμός της παρουσίασης του σύγχρονου τρόπου ζωής στην Τουρκία με την ίντριγκα, το πάθος και τον έρωτα και φυσικά με τον πιο φθηνό τρόπο τα έχει καταστήσει νούμερο ένα εξαγώγιμο προϊόν της χώρας.

liako

himaira.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ