Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Περίεργες επενδύσεις από το «δεξί χέρι» του Παπαγεωργόπουλου

Ο Μ. Λεμούσιας προσπάθησε να δικαιολογήσει τις «ορφανές καταθέσεις» ως επενδυτικά προγράμματα της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση». 


Δεν έπεισε όμως τους δικαστές γιατί η ρευστοποίηση έγινε αρκετά μετά τις εκλογές.


Ο Β. Παπαγεωργόπουλος και το «δεξί του χέρι», ο πρώην γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχ. Λεμούσιας, επένδυαν τα χρήματα της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» στο Χρηματιστήριο!! 


Τουλάχιστον...


αυτό ισχυρίζεται ο δεύτερος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να δικαιολογήσει μεγάλα ποσά που βρέθηκαν σε προσωπικό λογαριασμό του και επενδύονταν στο Χρηματιστήριο!


Ο Μ. Λεμούσιας, στενός συνεργάτης
του Β. Παπαγεωργόπουλου
Το ερώτημα, όμως, που έθεσαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση της προφυλάκισής του για ακόμη ένα εξάμηνο, είναι πώς γίνεται η ρευστοποίηση αυτών των μετοχών να συμβαίνει αρκετό χρόνο μετά τις εκλογές, ενώ δεν προκύπτει από πουθενά ότι τα ποσά αυτά εισπράχθηκαν με τραπεζικές επιταγές από τον τότε δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, όπως ισχυρίστηκε.


Ο Β. Παγεωργόπουλος, ο Μ. Λεμούσιας, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μ. Ζορπίδης και ο πρώην προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται με νέα δίωξη που ασκήθηκε την περασμένη εβδομάδα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, γιατί σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους βρέθηκε να διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.


Ο «χορός» των περίεργων επενδύσεων στο Χρηματιστήριο φαίνεται πως συνέβαινε από το 1999 -χρονιά από την οποία ξεκίνησε η θητεία του Β. Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης- μέχρι και το 2007, αφού στις αρχές του 2008 ήρθε στο φως το σκάνδαλο της «μαύρης τρύπας».


Ο τότε δήμαρχος έκανε λόγο εκείνη την εποχή για μια υπεξαίρεση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, για να προκύψει όμως στη συνέχεια ότι το ποσό της υπεξαίρεσης ήταν πάνω από το δεκαπλάσιο.


Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών
Τα κενά της κατάθεσης του Μ. Λεμούσια


Στο πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που αποκάλυψε ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», με το οποίο αποφασίστηκε η συνέχιση της προφυλάκισης του Μ. Λεμούσια αναφέρεται: «Προκύπτει ότι κατά τα έτη 1999 έως και 2007 ο κατηγορούμενος επένδυσε στο Χρηματιστήριο σημαντικότατα ποσά, ανερχόμενα σε ύψος που δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν σε καμία περίπτωση από τα εισοδήματα που φέρεται να δηλώνει στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Αλλωστε, όλα όσα αυτός ισχυρίστηκε και ιστορεί δεν κρίνονται πειστικά για να αιτιολογήσουν χρηματιστηριακό άνοιγμα σε επενδύσεις (αγορά μετοχών) της τάξεως: α) των 196.478 ευρώ κατά το έτος 2000 και β) 182.065 κατά το έτος 2001 (συνολικά 378.543 ευρώ), σε χρόνους κατά τους οποίους (σύμφωνα πάντοτε με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος) δεν είχε λάβει οποιαδήποτε ποσά (ως αποζημιώσεις και εφάπαξ...)».


Στις 5 Δεκεμβρίου 2006 κατατέθηκε σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό από συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία το χρηματικό ποσό των 181.179 ευρώ. Ο Μ. Λεμούσιας υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό αφορά το αντίτιμο από την πώληση των μετοχών της δημοτικής παράταξης. 


Το περίεργο είναι ότι ενώ οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο έπεφταν, το ποσό που έμπαινε στον τραπεζικό του λογαριασμό ήταν αυξημένο, κάτι που επισημαίνεται και στο βούλευμα.




ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ