Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Βοιωτία:Ξεπερνούν τους 10 οι θάνατοι από ναρκωτικά τα δύο τελευταία χρόνια


Ο Πρώτος νομός της χώρας κατά πληθυσμιακή αναλογία, σε χρήση, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών αναδεικνύεται η Βοιωτία σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Λιβαδειάς Αθανάσιος Γουργιώτης ο οποίος παράλληλα έκανε γνωστό ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 10 θάνατοι.
Έτσι λοιπόν στο πλαίσιο των ενεργειών που αναπτύσσει το ΕΣΥΝ την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου διοργανώνει με τον ΑΚΟΛ και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον δήμο Λεβαδέων και το Επιμελητήριο Βοιωτίας ημερίδα με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δώσεις, ναι στον αθλητισμό, όχι στα ναρκωτικά» στην οποία θα συμμετέχει ο ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος.
«Για μας ο αθλητισμός είναι πρόληψη και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία και με άλλους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για να ενισχύουμε τη προσπάθεια και τις ενέργειες κατά των ναρκωτικών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γουργιώτης σε συνέντευξη Τύπου για την ημερίδα.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόβλημα που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι όξυνση παρουσιάζεται κυρίως στις δύο μεγάλες πόλεις τη Θήβα και τη Λιβαδειά και ακολουθούν ο Ορχομενός, ο Άγιος Γεώργιος και η Αράχωβα.
Αφού υπογράμμισε ότι η φτώχια και η ανεργία είναι από τους παράγοντες που διογκώνουν το πρόβλημα παρουσίασε στοιχεία από πανελλαδική έρευνα του  Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής και επεσήμανε ότι η κάνναβη είναι η πρώτη παράνομη ουσία με την οποία αρχίζουν να πειραματίζονται οι έφηβοι σε αρκετές περιπτώσεις από τα 15 τους χρόνια ενώ στη Βοιωτία έχουν σημειωθεί περιστατικά ακόμα και από τα 14.
Όσον αφορά στην ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου παρακολούθησης ναρκωτικών και τοξικομανίας υπογράμμισε ότι ο αριθμός των χρηστών που την δήλωσε ως πρωτεύουσα ουσία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 40%.
Η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων είναι από πολυτοξικότητα συνδυασμό δηλαδή ναρκωτικών ουσιών ενώ το 80% των θανάτων είναι από ηρωίνη παράλληλα με άλλες ουσίες ενώ η κύρια πηγή εισαγωγής ναρκωτικών στην Ελλάδα είναι από το Αφγανιστάν και το Μαρόκο.
Την ίδια στιγμή όπως κατήγγειλε ο κ. Γουργιώτης «η κυβέρνηση προωθεί την αποποινικοποίηση ναρκωτικών και αφήνει χωρίς προσωπικό τις όποιες δομές υπάρχουν».
Ακόμα έκανε γνωστό ότι «σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψη πήραμε την άδεια από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και άμεσα θα ξεκινήσουν ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία κατά τη διάρκεια των ωρών διδασκαλίας».
Στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΕΣΥΝ για την Βοιωτία συνεχίζον να βρίσκονται σε προτεραιότητα η λειτουργία του στεγνού προγράμματος και συμβουλευτικού σταθμού.
Καταλήγοντας ο κ. Γουργιώτης είπε: «Δεν φτάνει μόνο να λέμε ότι είμαστε κατά των ναρκωτικών και υπέρ του αθλητισμού αλλά χρειάζεται να ενισχυθούν δράσεις στην πράξη» και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση συνέχισε λέγοντας ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου πρέπει να είναι σε λειτουργία και ανοιχτές σε όλους τους πολίτες.
Το ίδιο υποστήριξε και η πρόεδρος του ΑΚΟΛ Γεωργία Θεοδώρου η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η εκδήλωση στην οποία είμαστε συνδιοργανωτές γίνεται προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη του αθλητισμού, πως οι νέοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους ως μέσο για να έχουν καθαρό μυαλό να και να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα εμπόδια, να έχουν πειθαρχία, οργάνωση και ότι άλλο μπορούν να κερδίσουν μέσα από τον αθλητισμό. Θέλουμε να προσελκύσουμε τους νέους και να πείσουμε τους γονείς ότι ο αθλητισμός προσφέρει τα μέγιστα για την διαμόρφωση της προσωπικότητα ς τους και να δημιουργήσουμε ένα κανάλι επαφής ώστε να εξελιχθούμε καλύτερα».
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 12: 30 το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς όπου ο Δημοσθένης Ταμπάκος θα συναντηθεί με μαθητές και το δεύτερο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου.
 siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ