Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ 3-1 τον Λεβαδειακό.


Στο «αντίο» των Βιερίνια, Κοντρέρας ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 τον Λεβαδειακό στην Τούμπα και πέρασε στην επόμενη μέρα με 9 Ελληνες στην 11άδα. Δύο γκολ, ασίστ ο Κλάους.


Σε ένα παιχνίδι που ήταν συγκινησιακά φορτισμένο εξαιτίας των αποχωρήσεων των Κοντρέρας και Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη με 3-1 απέναντι στον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μικρά διαστήματα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με τους φιλάθλους να φωνάζουν «εμείς δεν φύγαμε πότε από τον ΠΑΟΚ».
Βασικός ο Κατσικάς Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το κλασικό του 4-3-3 και τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, οι Έτο, Μαλεζάς, Κατσικάς και Λίνο. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα απαρτίζονταν από τους Φωτάκη, Γκαρσία και Ίβιτς, ενώ στην επίθεση από την στιγμή που τα κουκιά είναι μετρημένα αγωνίστηκαν οι Σαλπιγγίδης στα δεξιά, στα αριστερά ο Γεωργιάδης και στη κορυφή ο Αθανασιάδης.
Χωρίς εκπλήξεις ο Λεβαδειακός Ο Γιώργος Παράσχος με σύστημα 4-5-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Μουλόπουλος, Λισγαράς, Τομάς και Μελισσάς. Στο χώρο του κέντρου οι Ζησόπουλος και Κόρμπος. Στις πτέρυγες οι Κουτσόπουλος και Φαβάλι στην επίθεση ο Βασιλείου και σε ρόλο επιθετικού χαφ ο Κοιλιάρας.
Τα δάκρυα των Κοντρέρας-Βιεϊρίνια Λίγα λεπτά πριν την σέντρα οι δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ οι Κοντρέρας και Βιερίνια έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό της Τούμπας για τελευταία φορά. Ο Χιλιανός και ο Πορτογάλος με πολιτικά κρατούσαν και ανέμιζαν την φανέλα του Δικεφάλου. Οι φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο χειροκροτούσαν συνεχώς τους δύο πρώην «ασπρόμαυρους». Όταν έφτασαν στην Θύρα 4 δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρια τους, λύγισαν. Ο Κοντρέρας «χτυπούσε» διαρκώς το στήθος του, ενώ ο Βιερίνια με τα δάχτυλά του σχημάτισε το σχήμα της καρδιάς.  Ο κόσμος φώναζε διαρκώς «Πάμπλο, Πάμπλο», αλλά και «Βιερίνια οε, οε».
Ξεκίνησε επιθετικά Ο ΠΑΟΚ με το καλησπέρα ήθελε να «καθαρίσει» το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πετυχαίνοντας γκολ από τα αποδυτήρια. Οι ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα δόθηκαν όμως έλειπε η τελική προσπάθεια. Οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν την ομάδα της Βοιωτίας στα καρέ της και προσπάθησαν από τα πλάγια και τον άξονα να «τρυπήσουν» την άμυνα της. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου αρκέστηκε να παίξει αμυντικά και να βγει στην κόντρα επίθεση.
Πρώτο για Ίβιτς Στο 22 ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ με τον Βλάντα Ίβιτς. Ο Σέρβος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του για την νέα χρονιά, αλλά και δικό του με την φανέλα του ΠΑΟΚ.  Ο Αθανασιάδης έδωσε την κάθετη πάσα για τον Ίβιτς, ο οποίος έκανε ένα μαγικό τελείωμα με τσίμπημα-λόμπα για να γράψει το 1-0. Λίγο πριν συμπληρωθεί το μισάωρο του αγώνα η μάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα. Στο 25′ σέντρα του Αθανασιάδη από τα δεξιά, ο Γεωργιάδης έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη.
Έπεσε ο ΠΑΟΚ ανέβηκε ο Λεβαδειακός Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο καθώς ο ρυθμός έπεσε με τον Λάζλο Μπόλονι να ζητάει διαρκώς πίεση. Μετά τα 30ο λεπτό ο Λεβαδειακός είχε περισσότερο τη μπάλα και να προσπαθήσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Δικεφάλου. Στο 43′είχαμε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ με τον Φαβάλι να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Ζευγάρωσε τα τέρματα με Κλάους Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ζευγαρώσει τα τέρματα του με τον Αθανασιάδη. Στην πρώτη οργανωμένη επίθεση του Δικεφάλου στο 48ο λεπτό ο Φωτάκης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Σαλπιγγίδης έδωσε σε κενό τέρμα στον Αθανασιάδη και ο τελευταίος με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ 2-0.
Με 9 Ελληνες ο ΠΑΟΚ Μετά το 67ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έπαιξε με 9 έλληνες παίκτες και μόλις 2 ξένους τους Λίνο και Γκαρσία. Ο Δικέφαλος του Βορρά δείχνει τον δρόμο για την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουν ομάδες στα νέα παιδιά που έρχονται είτε από τον πάγκο είτε από την εξέδρα γεμάτα όρεξη για μπάλα.
Το γκολ της τιμής Ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοση του και απείλησε την εστία του Γλύκου για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 78ο λεπτό. Ο Φαβαλι έβγαλε τετ α τετ τον Βασιλείου, ο οποίος άργησε απίστευτα και κόπηκε από τον Μαλεζά. Στις καθυστερήσεις του αγώνα σε μια αντεπίθεση του Λεβαδειακού ο Ναπολεόνι πέτυχε το γκολ της τιμής
Δεύτερο γκολ για Κλάους Μετά από λάθος του Φαβάλι στο 84ο λεπτό  Λάζερ έκλεψε βγάζοντας  τον Αθανασιάδης τετ α τετ με τον Κυριακίδη. Ο Έλληνας επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε  και έγραψε το 3-0. ΟΙ Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να πετύχουν και 4ο γκολ με τον Σταφυλλίδη. Ο νεαρός αμυντικός έξω από ην μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού έπιασε έναν κεραυνό τραντάζοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη.
MAN OF THE MATCH: Ο Στέφανος Αθανασιάδης επέστρεψε στα γκολ πιάνοντας ταυτόχρονα μια σούπερ απόδοση. Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε δύο γκολ ενώ συμμετοχή και στο τρίτο
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ εκτέθηκε καθώς άφησε τόσο τον Ίβιτς, αλλά και τους Σαλπιγίδη και Αθανασιάδη να παίξουν βόλεϊ στα καρέ του Κυριακίδη
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βλάνταν Ίβιτς στα 67 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν αρκετά παραγωγικός. Πέτυχε το πρώτο γκολ για την ομάδα του, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.
Η ΓΚΑΦΑ: Αρκετά φοβισμένα μπήκε και στα δύο ημίχρονα ο Λεβαδειακός και αυτό το πλήρωσε με δύο γκολ. Όταν αποφάσισε να πιέσει τον ΠΑΟΚ και να παίξει με περισσότερους επιθετικούς ήταν ήδη αργά.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Χρήστος Μήτσιος είχε ένα εύκολο απόγευμα στην Τούμπα. Αλάνθαστος. Βέβαια μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός  ότι δεν δημιουργήθηκε κάποια μεγάλη φάση.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Τρία πράγματα σημάδεψαν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό. Το πρώτο ήταν ο στενάχωρος αποχαιρετισμός των Βιερίνια και Κοντρέρας. Το δεύτερο ήταν η εύκολη νίκη του Δικεφάλου και το τρίτο στοιχείο που έκανε όλους μας εντύπωση ήταν η παρουσία 9 ελλήνων στην 11αδα του ΠΑΟΚ
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι):
Γλύκος, Λίνο, Ετο (53′ Σταφυλίδης), Μαλεζάς, Κατσικάς, Γκαρσία, Φωτάκης (80’ Λαζάρ), Ίβιτς (67′ Γιάννου), Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Κοιλιάρας (68′ Ναπολεόνι), Μελισσάς (56′ Ζαουί), Βασιλείου, Ζησόπουλος, Φαβάλι, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος (78′ Πόποβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ