Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Στην κατάψυξη η χώρα

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα της Δευτέρας στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Στα ανατολικά και νότια αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 και στο Ιόνιο τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά, τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια τμήματα της περιοχής.
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται, αυξημένες στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια, με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα.
Αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, από το μεσημέρι όμως στα νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Όσο για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε και εκεί νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ