Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θήβας για τις απολύσεις στην εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ


anergos-kazantz-nikol-akis.jpg

Η εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ είναι μια κερδοφόρα εταιρεία. Απασχολεί 380 εργαζόμενους στην δύναμή της.
Την Παρασκευή ανακοίνωσε 13 απολύσεις προκαλώντας αναστάτωση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους της εταιρείας, αλλά δημιουργώντας και μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή μας.
Η Διοίκηση της εταιρείας επικαλούμενη την οικονομική κρίση της χώρας, και δήθεν για την συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, προσέφυγε στην  εύκολη λύση των απολύσεων με πρόσχημα την μείωση του μισθολογικού κόστους. Αντί να κάνει περικοπές  σε δαπάνες όπως αυτοκίνητα, καύσιμα, κινητά τηλέφωνα κ.λ.π. των στελεχών της, οδηγεί στην εξαθλίωση άλλες 13 οικογένειες.
Χωρίς να αναλογισθεί και να εκτιμήσει τις θυσίες των εργαζομένων που με την συμμετοχή τους αύξησαν την παραγωγικότητα της εταιρείας, το πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια, την μη διεκδίκηση κάποιων παροχών, που παρείχαν μέχρι χθες και όλα αυτά για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Είναι λυπηρό  άλλοι να προσφέρουν  και να θυσιάζονται για την επιβίωσή τους και άλλοι να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας εκφράζει την ριζική διαφωνία για τις απολύσεις που πραγματοποίησε η Διοίκηση της εταιρείας,  την καλεί να ανακαλέσει και να ενημερώσει το Σωματείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.
Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο για να αντιμετωπίσουν τα αντεργατικά μέτρα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες εις βάρος τους.
Το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται στο πλευρό του Σωματείου και των εργαζομένων και θα συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις που θα παρθούν.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ         Κ.    ΚΑΠΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ