Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι είναι οι 300 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο

Περίπου 300 Έλληνες και επιχειρήσεις κατέχουν ακίνητα μεγάλης αξίας στις ακριβότερες περιοχές του Λονδίνου. Διαβάστε αναλυτικά


Γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, με τους Έλληνες που έχουν "ακουμπήσει" περισσότερα από ένα δισ. ευρώ στη βρετανική  κτηματαγορά.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η λίστα των βρετανικών αρχών είναι αποκαλυπτική, δεδομένου ότι περιλαμβάνονται πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές να φτάσουν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων.
Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που έστειλαν οι βρετανικές αρχές στο πλαίσιο της διοικητικής συνδρομής προκύπτουν τα εξής:
* Την τελευταία διετία έχουν αποκτηθεί από Έλληνες ακίνητα αξίας από 100.000 ευρώ έως και 3.000.000 ευρώ.
* Συνολικά έχουν τοποθετηθεί κεφάλαια ύψους άνω του ενός δισ. ευρώ σε ακίνητα στο Λονδίνο.
* Οι περισσότερες αγοραπωλησίες έχουν πραγματοποιηθεί στα ακριβά προάστια του Λονδίνου.
* Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών, γιατρών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και επωνυμίες επιχειρήσεων.
* Υπάρχουν ακόμα και off shore εταιρείες, οι οποίες όπως φαίνεται βρίσκονται υπό τη σκέπη Ελλήνων που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα.
Προς έλεγχο η πηγή εσόδων
Αυτό που καλούνται να πράξουν πλέον οι ελεγκτικές αρχές είναι να διαπιστώσουν εάν τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν τα ακίνητα στο Λονδίνο προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες ή αποτελούν προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία όσοι κατέχουν ακίνητα στο εξωτερικό υποχρεούνται να το δηλώσουν στο βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης.
Ωστόσο, σημειώνεται πως η μη αναγραφή των ακινήτων αφορά μία τυπική παραβάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ