Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ρονάλντο είχε πάθει καρδιακή προσβολή στο Μουντιάλ του '98!

Λάθος διάγνωση στο Ρονάλντο... Έπαθε καρδιακή προσβολή και όχι επιληψία

Ο λόγος που ο Ρονάλντο απογοήτευσε στον τελικό του Μουντιάλ το 1998, όταν η Βραζιλία έχασε από τη Γαλλία με 0-3, ήταν ότι λίγο πριν είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, αποκάλυψε ο γιατρός του Μπρούνο Καρούσο.
Σύμφωνα με το γιατρό της Εθνικής Βραζιλίας, ο Ρονάλντο  που,τότε ήταν μόνο 21 ετών,  υπέστη καρδιακή προσβολή λίγο πριν τον τελικό του Μουντιάλ.
Ο γιατρός περιέγραψε αναλυτικά το καρδιακό επεισόδιο που είχε ο Ρονάλντο, τη λάθος διάγνωση που του έγινε και αποκάλυψε πώς αυτό θα μπορούσε να είχε στοιχίσει τη ζωή στον διάσημο ποδοσφαιριστή.
Το περιστατικό σύμφωνα με τον Μπρούνο Καρούσο, είχε ως εξής: «Ο Ρονάλντο ήταν ξαπλωμένος και έβλεπε τηλεόραση. Ξαφνικά έγειρε το κεφάλι του μη μπορώντας να ελέγξει τις κινήσεις του, ενώ οι σφυγμοί του έπεφταν».
Ο Ρονάλντο μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διεγνώσθη... επιληψία. Έγινε δηλαδή λάθος διάγνωση. Τα φάρμακα που του χορηγήθηκαν ήταν βάση της διάγνωσης αυτής, και όχι καρδιολογικά, όπως και θα έπρεπε.
Ο γιατρός όμως δεν σταματάει εκεί και συνεχίζει την αποκάλυψή του. «Του έδωσαν ένα πανίσχυρο φάρμακο, καλό για την επιληψία αλλά που δεν συστήνεται για καρδιολογικά προβλήματα. Πρόκειται για μια ισχυρή νάρκωση, το «Gardenale» το οποίο χρησιμοποίησε η Μέριλιν Μονρόε όταν αυτοκτόνησε! Αυτό μειώνει αρκετά τον πόνο και αναστέλλει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Για αυτό και ο Ρονάλντο εμφανίστηκε τόσο απογοητευτικός στον τελικό».
Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο για το Ρονάλντο, ο οποίος και τη σωστή αγωγή δεν ακολούθησε και συμμετείχε κανονικά στον τελικό του Μουντιάλ, με... απογοητευτικά αποτελέσματα για τους φιλάθλους και οπαδούς της Εθνικής Βραζιλίας αλλά και μεγάλο κίνδυνο για τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ