Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το ΕΒΕ Βοιωτίας διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης





Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του, για την διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων, για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας, σας γνωστοποιεί, ότι ήδη έχει προγραμματισθεί η υλοποίηση των σχετικών σεμιναρίων.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, μέσα από μια ταχεία, ανοιχτή και δημόσια διαδικασία διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης, με κριτήριο την συμφερότερη και καταλληλότερη προσφορά, αποφάσισε, όπως συνεργαστεί για την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων επιμόρφωσης με το ΚΕΚ «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιμόρφωσης (ΚΕΚ) Ε.Π.Ε.», με έδρα το Δίστομο Βοιωτίας.
Οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν στην διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας, που θα πραγματοποιηθούν στην Λιβαδειά, στην Θήβα και στο Δίστομο, ανάλογα με την προτίμηση των εκπαιδευομένων.
Το ΚΕΚ θα παρέχει πιστοποιημένη και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης, για την επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων σε θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας της εργασίας στις επιχειρήσεις τους και εφόσον αυτές υπάγονται στην Β΄ & Γ΄ Κατηγορία, έχοντας την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την ομαλή διοργάνωση αυτών.
Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους επαγγελματίες εκπαιδευτές, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και, ανάλογα την διάρκεια τους, θα διορθώνονται στις εξής κατηγορίες:
Ι. Διάρκεια σεμιναρίου κατηγορίας Γ Θεωρία & Πρακτική : Μία ημέρα, 5 ώρες
ΙΙ. Διάρκεια σεμιναρίου κατηγορίας Γ Θεωρία & Πρακτική : Δύο ημέρες, 10 ώρες
ΙΙΙ. Διάρκεια σεμιναρίου κατηγορίας Β Θεωρία & Πρακτική : Επτά ημέρες, 35 ώρες
Τα προγράμματα θα απευθύνονται σε εργοδότες, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι μετά την παρακολούθηση τους θα μπορούν να αναλάβουν υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους, καθώς θα τους χορηγηθεί Αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Κατάρτισης.
Το ΚΕΚ αναλαμβάνει την δέσμευση για την διαχείριση και κατηγοριοποίηση των αιτήσεων εκπαίδευσης, την επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους, την είσπραξη της ανάλογης αμοιβής, την σύνταξη και υποβολή των σχετικών φακέλων, την εξεύρεση εκπαιδευτών, την εποπτεία των σεμιναρίων κτλ., δηλαδή την κάθε αναγκαία γραμματειακή ή άλλη διαχειριστική ενέργεια, που απαιτείται για την υλοποίηση των προγραμμάτων.
Η όλη διοργάνωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα είναι υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Στο προσεχές άμεσο διάστημα, οι υπεύθυνοι του ΚΕΚ θα επικοινωνήσουν με όλους τους ενδιαφερόμενους, που υπέβαλαν αίτηση επιμόρφωσης, ώστε να οργανωθεί όσον το δυνατό ταχύτερα και αρτιότερα, η υλοποίηση των σεμιναρίων.
Υπεύθυνος επικοινωνίας του ΚΕΚ «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιμόρφωσης (ΚΕΚ) Ε.Π.Ε.» είναι ο κ.Νικόλαος Βαλλάς, τηλ.: 2261023992, 2267021306, 6989925466, fax: 2261023992, email: cnbballa@otenet.gr
Τέλος, σημειώνουμε, ότι έχουν ήδη κατατεθεί στο Επιμελητήριο μας περίπου 1000 αιτήσεις ενδιαφέροντος προς κατάρτιση ενώ η σχετική διαδικασία είναι ανοιχτή και όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να τύχουν της σχετικής επιμόρφωσης, μπορούν ακόμη να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο φορέα μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Αγνιάδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ