Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Επική ανατροπή για την Κέρκυρα, 3-2 τον Λεβαδειακό

Κέρκυρα - Λεβαδειακός 0-1 (LIVE)
Ζωντανή στη μάχη της παραμονής έμεινε η Κέρκυρα. Η ομάδα του Γκράθια, αν και έχανε με 2-0 από τον Λεβαδειακό, στον εξ αναβολής αγώνα για την 8η αγωνιστική της Super League, έκανε επική ανατροπή στο τελευταίο μισάωρο του ματς και πήρε τη νίκη με 3-2 σκορ.

Οι Βοιωτοί πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στα γκολ των Σουμπίνιο (4' πεν.) και Κόρμπος (56'), ωστόσο για λογαριασμό των Φαιάκων σκόραραν οι Καραλής (61'), Ιωάννου (69') και Μαζνόβ (84'), φέρνοντας τούμπα το παιχνίδι.

Μετά τη σημερινή νίκη του ο ΑΟΚ έφτασε τους 21 βαθμούς, πιάνοντας στη βαθμολογία τον Παναιτωλικό, ενώ οι «πράσινοι» παρέμειναν στους 25.

Ο αγώνας


Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μόλις στο 3ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι στην ανατροπή του Σουμπίνιο από τον Βέντσελ.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σουμπίνιο, ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον Γκαλίνοβιτς, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το συγκρότημα του Παράσχου απείλησε και πάλι στο 17`, όταν το αριστερό βολέ από τα 30 μέτρα του Πόποβιτς απέκρουσε ο πορτιέρε των Φαιάκων, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σουμπίνιο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 21’ με τον Γκουστάβο, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του οποίου υποχρέωσε τον Κυριακίδη σε εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή του γωνία.

Στο 42’ «φλέρταρε» με το γκολ και πάλι ο Λεβαδειακός, όταν η μπάλα από το σουτ του Πόποβιτς πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκαλίνοβιτς.

Στις αρχές της επανάληψης ο Γκράθια ανακάτεψε την… τράπουλα, προσπαθώντας να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή με την είσοδο των Ιωάννου και Καλαντζή.

Εντούτοις η ομάδα της Βοιωτίας ήταν αυτή που σημείωσε γκολ. Πιο συγκεκριμένα στο 56`, μετά την εξαιρετική πάσα του Πόποβιτς στον Κόρμπο, ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Γκαλίνοβιτς, κάνοντας το 2-0 για τους «πράσινους».

Το ματς πήρε «φωτιά» στο 61` όταν η Κέρκυρα κατάφερε να μειώσει, έστω και με κόντρα. Ο Καραλής από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το δεξί γυριστό σουτ και η μπάλα, αφού πρώτα χτύπησε στην πλάτη του Μεντί, στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Ο Καραλής, στο 63`, λίγο έλειψε να βρει και πάλι δίχτυα. Με ατομική προσπάθεια από πλάγια θέση, κατάφερε να ξεμαρκαριστεί, όμως η μπάλα από το σουτ (περισσότερο πλασέ) που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 65` ο Γραμμόζης υποχρέωσε τον Κυριακίδη σε νέα εξαιρετική απόκρουση, μετά από τη «βολίδα» που εξαπέλυσε από πλάγια θέση, για ν΄ αρχίσει η ανατροπή στο 69`.

Ο Ιωάννου με δεξί διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ισοφάρισε για την Κέρκυρα, αλλάζοντας άρδην τη μορφή του αγώνα, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο α` μέρος.

Ο Μαζνόφ, που είχε μπει ως αλλαγή στο 83` στη θέση του Καραλή, σημείωσε την ολική ανατροπή ένα λεπτό αργότερα για τους Φαίακες.

Από την κάθετη πάσα του Μαρτίν, ο Μαζνόφ βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ψύχραιμο πλασέ χάρισε τους τρεις βαθμούς στην Κέρκυρα, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Λεβαδειακό στην τελευταία κυριολεκτικά φάση να διαμαρτύρεται για πέναλτι, σε ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Γκουστάβο, με τον διαιτητή Παππά να τιμωρεί τον πρώτο με κίτρινη κάρτα για «θέατρο».

Κίτρινες:
Βέντσελ, Όσμαν, Μαζνόβ, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς - Μουλόπουλος, Μελισσάς, Πόποβιτς, Δ. Παπαδόπουλος

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια):
Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καραλής (83' Μαζνόβ), Αγρίτης (55' Καλαντζής), Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (53' Ιωάννου), Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Βασιλείου (67' Μελισσάς), Ζησόπουλος, Φαβάλι, Κουτσόπουλος (86' Δ. Παπαδόπουλος), Μεντί, Κόρμπος, Πόποβιτς (80' Κοιλιάρας), Σουμπίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ