Δίπλα από την μολυσμένη από βιομηχανικά απόβλητα περιοχή του Ασωπού, ξεκινά από την αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μια πανελλήνιου εύρους πρωτοβουλία για την προώθηση της «Βιομηχανικής Συμβίωσης», ένα στοιχείο της οποίας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η  αξιοποίηση των Βιομηχανικών Απόβλητων!
Η δrάση ξεκινά με εκδήλωση για την προώθηση της Βιομηχανικής Συμβίωσης την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων. Θα επιδιωχθεί με πόρους από την ΕΕ και σε συνεργασία με το ΕΜΠ να αναπτύξει δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Πράσινη Ανάπτυξη.
Το έργο αυτό περιλαμβάνει ως στρατηγικούς εταίρους εταιρείες με μεγάλη πείρα στη δημιουργία ενός συμβιωτικού δικτύου στη Μεγάλη Βρετανία, με πολλαπλά οφέλη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και προς όφελος της προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ως »Βιομηχανική Συμβίωση» μπορεί να οριστεί η ανταλλαγή υπηρεσιών, πόρων, και ενδιαμέσων προϊόντων δημιουργώντας μια αλυσίδα νέων συνεργασιών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φορείς της Βιομηχανίας, προκειμένου να δημιουργήσει νέες αξίες, να μειώσει το κόστος της παραγωγής με ταυτόχρονη βελτίωση του περιβάλλοντος αξιοποιώντας τα Βιομηχανικά Απόβλητα,αναφέρει η Περιφέρεια.
Στόχος να αξιοποιηθεί μία νέα αναπτυσσόμενη μέθοδο διαχείρισης και περιορισμού της βιομηχανικής ρύπανσης.