Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αιματοβαμμένα πλούτη...

http://mypost.gr/wp-content/uploads/2011/05/asma_asad.jpg

Διαβάστε με τι ασχολούνταν η σύζυγος του Άσαντ, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής σκότωναν μαζικά διαδηλωτές στη Συρία...


Μία ημέρα αφότου τα στρατεύματα κατέπνιγαν την εξέγερση στη Χομς, ο Ασαντ αφιέρωνε στη γυναίκα του τραγούδια κάντρι. Την ίδια ώρα, ενώ ο λαός στέναζε από το διεθνές εμπάργκο, η Ασμα Ασαντ παράγγελνε κεριά και πολυελαίους αξίας 12.000 ευρώ, ενώ πλήρωνε 4.500 ευρώ για παπούτσια στολισμένα με κρύσταλλα

Η Συρία φλέγεται, όμως η οικογένεια Ασαντ μοιάζει να ζει σε ένα δικό της, παράλληλο σύμπαν, όπου εξακολουθούν να προέχουν η διασκέδαση και η ικανοποίηση των καταναλωτικών ενστίκτων της. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από περίπου 3.000 προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τον Ιούνιο μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, που έφθασαν στην κατοχή της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Στα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ακριβώς έναν χρόνο μετά την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, ο Ασαντ φαίνεται να κάνει αστεία σχετικά με τις υποσχέσεις του για μεταρρυθμίσεις και παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις για να ψωνίσει από το iTunes ενώ η σύζυγός του ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες δολάρια προκειμένου να αγοράσει από το Διαδίκτυο κοσμήματα και έπιπλα.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Άσαντ και της συζύγου του δείχνουν ότι ο σύρος Πρόεδρος λαμβάνει τακτική ενημέρωση από την Τεχεράνη για τους αντικαθεστωτικούς ενώ η Πρώτη Κυρία της Συρίας παραγγέλνει πανάκριβα και επώνυμα έπιπλα μέσω του διαδικτύου.

Ο Άσαντ φαίνεται να έχει επαρκή γνώση για όσα συμβαίνουν στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα του από δίκτυο έμπιστων που τον ενημερώνει παρακάμπτοντας τα επίσημα κανάλια της εξουσίας.

Σε αυτό το δίκτυο δεσπόζουσα θέση έχουν οι Ιρανοί.

Στη Δαμασκό εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε την αυθεντικότητα των emails μιλώντας για άλλη μια "συνωμοσία των ξένων ΜΜΕ".

Από την πλευρά της όμως η εφημερίδα επιμένει ότι τα emails με τις διευθύνσεις sam@alshahba.com του Ασαντ και ak@alshahba.com της Ασμα περιέχουν πολλές οικογενειακές φωτογραφίες και βίντεο, τη σκαναρισμένη ταυτότητα του σύρου Προέδρου και το πιστοποιητικό γέννησης ενός συγγενούς τους, τα οποία δύσκολα θα μπορούσαν να πλαστογραφηθούν.

Περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην εμφύλια σύγκρουση, πολλές χιλιάδες είναι οι τραυματίες (που συχνά δεν έχουν σχεδόν καμία βοήθεια αν δεν υφίστανται και βασανιστήρια), οι απαχθέντες και οι βασανισθέντες,·πολλές χιλιάδες και οι πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ