Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κώστας Σαμαράς: Ο ισοβίτης φίλος του Παλαιοκώστα που συνελήφθη στο Μοσχάτο

Κώστας Σαμαράς: Ο φίλος του Παλαιοκώστα,που συνελήφθη στο Μοσχάτο

Ο περιβόητος δραπέτης τρων φυλακών Κώστας Σαμαράς ήταν ο άνθρωπος που απείλησε να ανατινάξει το γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών στο Μοσχάτο.
Ο γνωστός και ως «πεταλούδας των ελληνικών φυλακών», αφού κανένα κελί δεν μπορούσε να τον κρατήσει για πολύ καιρό πίσω από τα σίδερα. Μάλιστα ο ίδιος είναι γνωστός στις αρχές τόσο για την εγκληματική του δράση, όσο και για τις εντυπωσιακές του αντιδράσεις.
Υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Παλαιοκώστα και μαζί έκαναν την πρώτη μεγάλη ληστεία τράπεζα στην Καλαμπάκα. Από το 1985 χτυπούσαν τράπεζες και «άρπαζαν» αυτοκίνητα, ενώ το 1996 αναστάτωσε τις Αρχές με την εντυπωσιακή του απόδραση από τις φυλακές της Πάτρας. Ο Σαμαράς απέκτησε το παρατσούκλι «Ζαρανίκας» και σε συνεντεύξεις του εξηγούσε πως επέλεξε να ζει στην παρανομία γιατί του αρέσει να ζει επικίνδυνα.
Τα χρόνια που έμεινε στη φυλακή -ειδικά από το 2000 και μετά-, ο γεννημένος στα Τρίκαλα 53χρονος Σαμαράς αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία. Μάλιστα π το 1999 εκδόθηκε η αυτοβιογραφία του «Καταζητείται», την οποία ο Παντελής Βούλγαρης είχε σκεφτεί να το κινηματογραφήσει. Τότε φάνηκε πως είχε αποφασίσει να αλλάξει και να ξαναφτιάξει τη ζωή του να ξαναφτιάξει τη ζωή του από την αρχή.
Τα γεγονότα όμως τον διέψευσαν. Το τελευταίο διάστημα ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έπρεπε να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, δύο φορές τον μήνα, ωστόσο παραβίασε τους όρους αυτούς. Επίσης, είχε καταδικαστεί με βούλευμα να εκτίσει επιπλέον ποινή στις φυλακές Τρικάλων, όπου δεν παρουσιάστηκε ποτέ.
Περίοικοι εντόπισαν έναν άγνωστο να κοιμάται μέσα σε ΙΧ, κάτι που κίνησε υποψίες και κάλεσαν την αστυνομία. Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και πλησίασαν το όχημα για έλεγχο. Ο δράστης βλέποντας τους αστυνομικούς βγήκε από το αυτοκίνητο και εισέβαλε στο πρώτο κτίριο που βρήκε μπροστά του, συγκεκριμένα στα γραφεία της γνωστής αλυσίδας.
Ο δράστης για μερικά λεπτά ανάγκασε τους αστυνομικούς να χάσουν τα ίχνη του, αλλά τελικά εντοπίστηκε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Τότε ο άνδρας, που είχε περάσει γύρω από το σώμα του κάποια αντικείμενα που έμοιαζαν με εκρηκτικό μηχανισμό, άρχισε να απειλεί πως θα ανατιναχτεί, κρατώντας μάλιστα στα χέρια του ένα μπουτόν.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικά και τον συνέλαβαν, διαπιστώνοντας ότι ο δράστης είχε πάνω του μόνο δύο κεριά και ένα πυροτέχνημα.
Τώρα για ακόμα μία φορά ο Κώστας Σαμαράς παίρνει το δρόμο των φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ