Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Άνω κάτω ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Βοιωτία.


Οι πολλαπλές πολιτικές ανατροπές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Βοιωτία, αποσυσπειρώνουν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους, του πάλαι ποτέ ισχυρού δικομματισμού.

Πλήρως αποδιοργανωμένο παρουσιάζεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς η στρατηγική επιλογή του μνημονίου, διέλυσε κάθε έννοια κομματικής συνοχής ακόμη και στους κόλπους των στελεχών της πρώτης γραμμής.
Το σκηνικό των ανατροπών ξεκίνησε με την καταψήφιση του μνημονίου 2 από τον Βασίλη Τόγια, που επιχείρησε την μεγάλη έξοδο από τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας αλλά και των δημοσκοπήσεων, που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στην τετραεδρική Βοιωτία, να κυνηγάει ασθμαίνοντας με δυσκολία μία έδρα.
Η Άρια Αγάτσα αιφνιδίασε με την ανεξαρτητοποίησή της και ο Άκης Βαγιάκος ο οποίος διέκρινε πολιτικά παιχνίδια σύμφωνα με πληροφορίες και δεν έλαβε καν μέρος στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων βουλευτών, επέφερε ένα ακόμη χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ.
Γροθιά στο μαλακό υπογάστριο του ΠΑΣΟΚ έφερε και η μετακίνηση του προέδρου του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς στον ΣΥΡΙΖΑ, με την εκλογική επιτροπή του Βαγγέλη Βενιζέλου μέχρι και σήμερα να αναζητά υποψηφίους για να κλειδώσει το ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών στο νομό.
Η προσχώρηση του Μιχάλη Γιαννάκη στους Ανεξάρτητους Έλληνες καταγγέλλοντας ως μνημονιακό τον Αντώνη Σαμαρά, δημιούργησε ρήγματα στη ΝΔ στη Βοιωτία που επιζητά ποσοστά πάνω από το 25% για να διασφαλίσει την πλειοψηφία των εκλεγμένων εδρών.
Η μεταγραφή της Άριας Αγάτσα στη ΝΔ προκάλεσε δυσφορία στους ψηφοφόρους του κόμματος και κυρίως στα στελέχη που συμμετείχαν στις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων καθώς κατέλαβε εκτός συναγωνισμού μία θέση στη λίστα.
Είτε πολιτικός ελιγμός είτε έντονη δυσαρέσκεια με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό η αποχώρηση Λουκά Υπερήφανου από την κούρσα επιλογής υποψηφίων, πυροδότησε το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ στη Βοιωτία.
Φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό για τη ΝΔ στη Βοιωτία βάζει η αλλαγή που επήλθε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος κυριολεκτικά στις καθυστερήσεις. Η Κική Μαχαίρα που ανακοινώθηκε πρώτη, χάρηκε την υποψηφιότητά της μόνο για λίγες ώρες καθώς στις λίστες των υποψηφίων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΝΔ, αντικαταστάθηκε από τη Σωτηρία Μαυράκη.
Μένει να διαπιστώσουμε τι ακόμη επιφυλλάσουν τα κομματικά επιτελεία μέχρι την επίσημη κατάθεση των ψηφοδελτίων στα πρωτοδικεία.
 lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ