Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας - Θέλουν και νέα μέτρα

Σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας

Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων βρίσκεται η Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, λίγες ημέρες πριν τη προκήρυξη των εθνικών εκλογών, οι οποίες θα αναδείξουν τη κυβέρνηση που θα πρέπει να εφαρμόσει τα ήδη θεσμοθετημένα μέτρα και να προωθήσει το νέο πακέτο για την επόμενη διετία, παραμένοντας ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων παρεμβάσεων για το 2012.
Τα νεώτερα δημοσκοπικά ευρήματα κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τις ανησυχίες Βρυξελλών, Φρανκφούρτης και Ουάσινγκτον, καθώς αν και παραμένει μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. εξακολουθούν να απέχουν πολύ από τα ποσοστά που θα επέτρεπαν- σύμφωνα με τη Τρόικα- μια νέου τύπου συγκατοίκηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την εκτέλεση του νέου Μνημονίου.
Η νέα κυβέρνηση είναι πιθανόν να χρειαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα για το 2012, εφόσον η Τρόικα στην αξιολόγηση του Μαΐου κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος αποκλίσεων (κυρίως λόγω μεγαλύτερης ύφεσης), θα πρέπει να οριστικοποιήσει και να ψηφίσει νέες περικοπές 11,5 δισ ευρώ για τη διετία 2013- 2014.
Επιπλέον θα πρέπει να ψηφίσει το νέο Φορολογικό και να διασφαλίσει έσοδα 3,1 δισ ευρώ από τη φοροδιαφυγή, αλλά και να κάνει νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά, μεταξύ άλλων τη νομοθέτηση εφεξής του κατώτερου μισθού αλλά και την αναστολή 13- 14ου μισθού, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τη Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ