Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά
Το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά που συνεχίζει την παράδοση παρά την δύσκολη συγκυρία αντέχει και διατηρείται ακόμα ζωντανό.
Και φέτος χιλιάδες επισκέπτες την Κυριακή από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στη Κρύα όπου ο δήμος Λεβαδέων έψησε αρνιά και πρόσφερε Πασχαλινά εδέσματα υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής.
Καθοριστική ήταν η συμμετοχή των νέων στον εορτασμό και την διατήρηση του εθίμου που για άλλη μια χρονιά έδειξαν ιδιαίτερο μεράκι και κέφι αφήνοντας έστω για λίγο στην άκρη τα προβλήματα.
«Το Πάσχα στην ορθόδοξη παράδοση εκφράζει τη θυσία και την αγάπη του Χριστού για τους ανθρώπους. Το μήνυμα λοιπόν είναι πολύ σημαντικό για όλους μας στις συνθήκες που βιώνουμε. Θέλω να ευχηθώ δύναμη ενίσχυση και προπαντός να ξέρουμε ότι ο Θεός είναι κοντά μας. Χριστός Ανέστη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ευχήθηκε «Χρόνια πολλά ευτυχισμένα και ευφρόσυνα».
Ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τον εορτασμό του Πάσχα ως την κορυφαία εκδήλωση της Λιβαδειάς και πρόσθεσε: «Έχει ιδιαίτερη σημασία ο φετινός εορτασμός του Πάσχα. Είναι ίσως ο πιο δύσκολος λόγω των δυσμενών συνθηκών για την χώρα και τους πολίτες. Το μήνυμα της ημέρας είναι η αισιοδοξία ότι θα ανακάμψουν και η κοινωνία και ο λαός. Ας δούμε τα πράγματα αισιόδοξα, ας φωτίσει το φως της Ανάστασης όλους έχουν να κάνουν με τα κοινά ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες και τον λαό».
Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του δήμου σημείωσε ότι αποτελούν μια απάντησή στην κρίση των ημερών. «Εμείς προσπαθούμε να βγούμε επιθετικά και να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελής.
Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώνει ότι οι φετινές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και με καταξιωμένους καλλιτέχνες με στόχο τη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών.
 .tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ