Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μεγάλο φαβορί πλέον ο Ολάντ για τα Ηλύσια -Υποχωρεί ο Σαρκοζί

Οι Γάλλοι εκλέγουν νέο πρόεδρο

Στις κάλπες προσέρχονται οι Γάλλοι πολίτες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, για να ψηφίσουν τον επόμενο ένοικο του Μεγάρου των Ηλυσίων.
Οι δύο βασικοί αντίπαλοι, ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την οικονομική κρίση λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών . Η οικονομία ήταν το κυρίαρχο θέμα της αναμέτρησης με τους υποψήφιους να αφιερώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγάλο μέρος από το πρόγραμμα και τις ομιλίες τους στο πώς θα αποφύγει η Γαλλία τα χειρότερα. Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκαν και την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα.
Ο Σαρκοζί διαβεβαίωσε ότι ο «κίνδυνος κατάρρευσης του Ευρώ δεν υφίσταται πλέον»ενώ ο Φρανσουά Ολάντ απέδωσε την ευθύνη για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Γαλλίας στη πενταετή πολιτική του Σαρκοζί.
Τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες δείχνουν τον Ολάντ να αυξάνει το προβάδισμά του στον πρώτο γύρο έναντι του Σαρκοζί. Στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, ο σοσιαλιστής υποψήφιος φαίνεται να είναι το μεγάλο φαβορί με περισσότερες από 10 μονάδες προβάδισμα έναντι του απερχόμενου προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ