Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Το φτωχότερο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών θα περάσουν φέτος οι Έλληνες..

Mε λιγότερα χρήματα στην τσέπη, αλλά ίδιες ή και ακριβότερες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες καλούνται φέτος οι Έλληνες να γιορτάσουν το Πάσχα.


Η δραστική μείωση των εισοδημάτων, ως αποτέλεσμα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της...φορολογίας, η ανελαστικότητα των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και οι ανατιμήσεις σε μία σειρά άλλων όπως για παράδειγμα τα καύσιμα και τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αναγκάζουν τους Έλληνες να περάσουν το φτωχότερο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι δεν θα εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ, όπως έκαναν άλλες χρονιές, καθώς τα χρήματα δεν φτάνουν. Όσο για εκείνους που θα το επιχειρήσουν, μάλλον πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
-Αυξημένα τα καύσιμα: Η κούρσα των διεθνών τιμών των καυσίμων τον τελευταίο χρόνο εκτόξευσε το κόστος της αμόλυβδης, η οποία σε ορισμένες περιοχές της χώρας έχει φτάσει ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο, τιμή απαγορευτική για μεγάλες μετακινήσεις.
-Ακριβότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι τιμές τους αυξήθηκαν κατά 6%, με αποτέλεσμα όποιος αποφασίσει να ταξιδέψει με πλοίο ακόμη και στην οικονομική θέση θα δώσει περισσότερα χρήματα από ό,τι την περσινή χρονιά.
-Ακριβά και τα καταλύματα: Για όσους δεν διαθέτουν κάποιο φιλικό σπίτι ή εξοχικό για τη διαμονή τους, ούτε οι τιμές στα καταλύματα φαίνεται να ακολουθούν την πορεία των εισοδημάτων, αφού σε σχέση με πέρυσι οι μειώσεις είναι ελαφρώς χαμηλότερες και σε ορισμένες περιπτώσεις και αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.
-Στα ίδια επίπεδα το πασχαλινό τραπέζι: Εδώ τα πράγματα μπορεί είναι καλύτερα καθώς όπως όλα δείχνουν οι τιμές στα περισσότερα είδη είναι ίδιες με πέρυσι και σε αρκετές περιπτώσεις και χαμηλότερες. Ο οβελίας,σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 - 9,2 ευρώ το κιλό για τα γάλακτος, ενώ τα βαρύτερα αρνιά θα πωλούνται σημαντικά φθηνότερα. Χαμηλότερες είναι οι τιμές και σε λαχανικά και φρούτα, ενώ οι αυξήσεις που καταγράφονται αφορούν
Πηγή Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ