Με εγγύηση 300.000 ευρώ αποφυλακίστηκε ο ηγούμενος Εφραίμ…Ποιος ή μάλλον ποια έδωσε το ποσό αυτό;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews, εκπρόσωπος  ηγουμένης μοναστηρίου της Μυτιλήνης, μετέβη σε τραπεζικό κατάστημα στην Αθήνα (Milenium Bank) όπου διατηρεί λογαριασμό η Μονή του Αγίου Ραφαήλ και μετέφερε το ποσό των 300.000 ευρώ σε λογαριασμό του πληρεξούσιου δικηγόρου του Εφραίμ ώστε να πληρωθεί η εγγύηση.
(Να τονιστεί ότι οι εγγυήσεις που καταβάλλονται επιστρέφονται αργότερα , όταν έχουμε τελεσιδικία, και ο κατηγορούμενος δεν έχει παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισης. Επομένως το ποσό των 300.000 ευρώ θα επιστραφεί όταν έρθουν όλα “ομαλά” για τον Εφραίμ. Επίσης νομικοί κύκλοι τόνιζαν, ότι ακόμη και αν ο Εφραίμ είχε στη διάθεσή του ένα τόσο μεγάλο ποσό για την εγγύηση, θα ήταν ομολογία ενοχής αν είχε καταβάλει ο ίδιος το πόσο της εγγύησης. )
Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού από την παραμονή των… Χριστουγέννων για την υπόθεση Βατοπεδίου.
Μια ευχαριστήρια επιστολή του ηγουμένου Εφραίμ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο “Αγιορείτικο Άβατον” (δεκαπενθήμερο περιοδικό με θέματα κυρίως του Αγίου Όρους) έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Γράφει μεταξύ άλλων:
«Ευχαριστώ την ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εν Μυτιλήνης για την άμεση υλική και ηθική παρέμβασής της ώστε να καταστεί εφικτή η αποφυλάκιση».