Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σε ποιες υπηρεσίες θα γίνουν 2.875 προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού









Το Συμβούλιο Επικρατείας ενέκρινε την πρόσληψη υπαλλήλων λόγω επειγουσών αναγκών διαφόρων υπηρεσιών.


Λόγω επιτακτικής ανάγκης να αναπληρωθούν τα κενά που προκάλεσε η αθρόα αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων στους τομείς της υγείας, του τουρισμού και του πολιτισμού, συνεκλήθη η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 28 παράγραφος 4 του Ν. 2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας και γνωμοδότησε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την πρόσληψη μόνιμου και εποχικού προσωπικού.


Σύμφωνα με το νόμο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου απαιτείται η θετική γνωμοδότηση της επιτροπής του ΣτΕ για την ανάγκη προσλήψεων σε δημόσιες υπηρεσίες.        


Σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από το υπουργείο Πολιτισμού για τις ανάγκες, το οποίο και ενεκρίθη.


Ειδικότερα, οι ανάγκες προσωπικού ανέρχονται σε 1.263 άτομα για υλοποίηση έργων σχετικών με την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, ενώ χρειάζονται και 680 άτομα με πεντάμηνη σχέση εργασίας ως προσωπικό φύλαξης, καθαριότητας και ασφάλειας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ενόψει τουριστικής κίνησης.


Εγκρίθηκε επίσης αίτημα του υπουργείου Υγείας για κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 270 ειδικευόμενων γιατρών και 280 επικουρικών γιατρών για να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα και ελλείψεις των νοσοκομείων όπου υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδότησης γιατρών που δεν καλύφθηκαν.


Το ΣτΕ επέτρεψε επίσης την πρόσληψη συμβασιούχων στη ΔΕΗ και ειδικότερα 285 ατόμων για τη γενική διεύθυνση παραγωγής και 28 για την γενική διεύθυνση ορυχείων για τα οποία είχε κινηθεί διαδικασία προκηρύξεων με έγκριση του ΑΣΕΠ  και επιτρέπεται η συνέχισή της κατά την προεκλογική περίοδο για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.


Το ΣτΕ επέτρεψε την πρόσληψη 43 εποχικών στο Δήμο Πλατανιά Χανίων για καθαριότητα και 26 για το Δήμο Χαλανδρίου για την καλοκαιρινή φύλαξη με δημιουργική απασχόληση μαθητών δημοτικού-νηπιαγωγείου εργαζομένων γονέων.


Τέλος, δέχθηκε ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπεί στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου παιδείας να αποφασίσουν τις αναγκαίες μεταθέσεις, αποσπάσεις εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ