Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Λιβαδειά:«Εικονικό ταξίδι στο Μαντείο του Τροφωνίου»




Μια σημαντική μέρα για τη Λιβαδειά ήταν η Κυριακή, καθώς η πόλη   άνοιξε «ένα μεγάλο παράθυρο πολιτισμού», με τα εγκαίνια επαναλειτουργίας του Ιστορικού και Εθνολογικού Μουσείου, καθώς και της αίθουσας εικονικής πραγματικότητας, που θα δίνει τη δυνατότητα της περιήγησης στο φημισμένο Μαντείο του Τροφωνίου.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης του ΕΣΠΑ και φορέα υλοποίησης ήταν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη πριν τρία χρόνια μεταξύ του Ιδρύματος, της πρώην Ν. Α.Β και των δήμων Λιβαδειάς και Θήβας ( όπου θα υλοποιηθεί ανάλογο έργο) και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.


Το έργο, εάν αξιοποιηθεί όπως πρέπει, θα οδηγήσει σε περαιτέρω  ανάδειξη της περιοχής της Κρύας  και προσέλκυσης τουριστών, επεσήμαναν ο περιφερειάρχης Κ.   Περγαντάς, ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής,  καθώς και ο πρόεδρος της Βοιωτικής Αναπτυξιακής Εταιρίας Λ. Καράντζαλης.
Το Μουσείο θα λειτουργεί τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 11-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Ενώ σχολεία θα γίνονται δεκτά κατόπιν συνεννοήσεως με το δήμο.
 siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ